iunie 19, 2010

ROLUL RUGĂCIUNII

”Si mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de întelepciune si de descoperire, în cunoasterea Lui” (Efeseni 1:17)
De multe ori ne intrebam daca Dumnezeu ne mai aude, daca El ne asculta rugaciunile si nu de putine ori spunem in gandul nostru ”Doamne am impresia ca Tu nu ma mai asculti”. De multe ori suntem afectati din cauza ca ne vedem dorintele neîmplinite.
Am spus de multe ori, lipsita de intrelepciune fiind ”Doamne, pe mine nu ma intereseaza ce efect are cutare sau cutare lucru asupra mea, ce crezi Tu ca este bine, eu il vreau si te rog sa mi-l dai deoarece eu stiu bine ca este bun”.
Am realizat ca nu putine au fost datile cand insistentele mele la Dumnezeu mi-au fost rasplatite si lucrurile pt care am insistat s-au dovedit a nu fi bune pt mine si atunci ma aflam in situatia de a striga din nou catre El sa-L rog sa ma ierte pentru lipsa mea de intelepciune si sa ma scoata din necazul in care sunt.
Dumnezeu Îsi duce la îndeplinire planurile, de aceea orice cerem de la Tatal sa cerem sa fie dupa voia Lui si spre binele nostru.
Acum ma rog ”Tata daca este dupa voia Ta te rog asculta-ma…” Si pot sa va confirm ca atunci cand ceri ceva dupa voia Lui si iti pui toata nadejdea in Dumnezeu, Acesta nu se lasa asteptat.
Cred ca ce înseamnă să-L cunosti pe Dumnezeu – inseamna sa ai experiente cu El! Doamne, da-ne harul sa petrecem mai mult timp cu Tine!
Anonim

iunie 18, 2010

CRIZĂ SAU CREDINȚĂ?

"Prin credintă au cucerit ei regate...” Evrei 11:33
De când ne stim suntem în criză. „Dar mai săraci ca acum si de când ne stim, n-am fost niciodată”, vorba lui Creangă. Această sărăcie românească este una spirituală. Criza financiară are la bază o criză spirituală. Ce-i de făcut? Dacă ne uităm la stiri ne încărcăm negativ si dacă nu facem nimic cu încărcătura adunată ne crizăm si noi, ajungem îngrijorati sau chiar depresivi. Apostolul Pavel spunea că noi nu suntem ca cei ce nu au nădejde. Încrederea noastră nu este în guvern, nici în FMI si nici în UE. Noi nădăjduim în Dumnezeul abundentei, care nu intră în criză si nici în recesiune. La El găsim oricând dragoste si resurse din belsug iar dacă îngăduie să trecem prin momente grele, ne asigură o putere supranaturală pentru a reusi. Criza pentru noi trebuie să fie oportunitate de a trăi prin credintă si sansă de a proba promisiunile minunate ale Bibliei. Este timpul să strălucim si să trăim aşa cum Biblia ne-a învătat. A venit în sfârsit timpul de practică, după o teorie îndelungată.
„Prin credintă au cucerit ei regate, au administrat dreptatea, au obtinut promisiunile, au închis gurile leilor, au stins furia flăcărilor, au scăpat de tăisul sabiei; din oameni slabi au fost făcuti oameni puternici au devenit tari în război, au alungat armatele străine; femeile si-au primit mortii înviati;” Evrei 11:33-35 NTR
Noi mai dăm dovadă de această credintă de neclintit sau ne-am lăsat coplesiti de crizele veacului acestuia? Fie ca e mondială, personală sau se rezumă doar la familia din care faci parte, poti depăsi criza din viata ta doar incredintându-ti pe deplin viata în mâna Creatorului.
Anonim