august 05, 2011

DUMNEZEU ESTE CU OCHII PE TINE

Atunci Dumnezeu S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec si i-a zis: „Iată, ai mori din pricina femeii pe care ai luat-o, căci este nevasta unui bărbat….Eu am lucrat cu inimă curată si cu mâini nevinovate.”
Dumnezeu i-a zis în vis: „Ştiu si Eu ai lucrat cu inimă curată: de aceea te-am si ferit păcătuiesti împotriva Mea. Iată de ce n-am îngăduit te atingi de ea. Acum, omului nevasta înapoi; căci el este proroc, se va ruga pentru tine si vei trăi. Dar, dacă n-o dai înapoi, stii vei muri negresit, tu si tot ce-i al tău.” [Geneza 20:3,5-7]


Daca citim intreg capitolul 20, vom intelege mult mai bine versetele mentionate mai sus. Dumnezeu iubeste pe toti oamenii, de aceea le-a dat viata, dar oamenii cu inima sincera si curata, oamenii statornici in relatia cu El.. Dumnezeu doreste tot mai mult de la ei. Unul dintre acestia a fost si Abimelec, a fost iubit si indragit de Domnul, de aceea nu l-a lasat Dumnezeu sa savarseasca acel pacat.

Atunci cand comitem un pacat, acesta aduce moarte in viata noastra.

Iată, ai mori din pricina femeii pe care ai luat-o, căci este nevasta unui bărbat….dacă n-o dai înapoi, stii vei muri negresit, tu si tot ce-i al tău.”

Dumnezeu cunoaste totulsi binele si raul. Stie rasplata in urma pacatului, dar stie si rasplata in urma binelui.

El are ochii deschisi pe intreg pamantul, stie si vede oamenii curati, nu trebuie sa uitam acest lucru niciodata.

Abimelec a venit cu curaj inaintea Domnului, spunandu-I ca el a lucrat cu inima curata si cu maini nevinovate, el nu intelegea unde a gresit, dar Domnul ii raspunde: “Stiu si Eu” (nu doar tu) ca ai o inima curata….dar Eu vreau sa te feresc de pacat…” Aceasta a fost o favoare pentru Abimelec. Ce minunat este Domnul si cat de credincios!!

Avraam a judecat gresit pe Abimelec, crezand ca in acea tara nu este nimeni cu frica de Domnul, dar Dumnezeu i-a vorbit acestui om despre Abimelec, acceptand sa se roage pentru Abimelec si familia lui, primind binecuvantare si vindecare din partea Domnului.

Geneza 20:17:Avraam s-a rugat lui Dumnezeu, si Dumnezeu a însănătosit pe Abimelec, pe nevasta si roabele lui.”

Ce fel de om esti? Ai siguranta ca esti ferit de pacat sau nu? Cum arati inaintea Domnului, inima ta cum este vazuta?


Felicia P.-Timisoara

DOMNUL ESTE PASTORUL MEU

3 AUGUST

Domnul este Pãstorul meu: nu voi duce lipsã de nimic.El paste în pãsuni verzi, si duce la ape de odihnã; îmi învioreazã sufletul, si povãtuieste pe cãrãri drepte, din pricina Numelui Sãu. Chiar dacã ar fi umblu prin valea umbrei mortii, nu tem de nici un rãu, cãci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta mângîie. Tu îmi întinzi masa în fata potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de peste el. Da, fericirea si îndurarea vor însoti în toate zilele vietii mele, si voi locui în Casa Domnului pânã la sfârsitul zilelor mele.” [Psalmi 23:1-6]


In urma cu trei ani am fost bolnava de depresie in urma unor probleme, (am avut un accident de masina si o tragedie in familie, cumnata mea s-a omorat), ma gandeam ca am gresit inaintea Domnului , dar nu stiam care este problema, de ce sunt pedepsita.

Vreau sa marturisesc ca nu stiam ca depresia are legatura cu Duhurile celui rau.

Cãci noi n-avem de luptat împotriva cãrnii si sângelui, ci împotriva cãpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stãpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rãutãtii care Sunt în locurile ceresti.’’ Efeseni 6-12.

In momentul in care nu am mai simtit nimic, imi pierdusem gustul la mancare, sentimental eram la pamant si nu mai vroiam sa comunic cu nimeni, eram chinuita teribil de duhul acela, duhul care a fost peste cumnata mea venise peste mine, nu puteam sa zambesc, muschi fetei imi erau inclestati si nu puteam sa plang. Am mers la doctor si mi s-a prescris un tratament foarte puternic (150 de pastile care creau dependenta). Am realizat ca nimeni de pe acest pamant nu ma poate ajuta, nici sotul, nici copilul, nici casa …., am refuzat tratamentul si m-am apropiat de Domnul, ma rugam si citeam biblia, simteam cum Dumnezeu imi alina sufletul, imi potolea setea si ma linistea. Dar am mai observat un lucru. Atunci cand neglijam rugaciunea si cuvantul Domnului uitandu-ma la televizor, cel rau avea o putere mai mare asupra mea. Domnul mi-a descoperit ca atunci cand deschidem televizorul nu facem alceva decat sa permitem Duhurilor rele sa intre in caminul nostru,(nu ne mai intelegem cu sotul/sotia, copiii sunt agitati).

Am spus sotului meu ca trebuie sa renuntam la cablul TV. La un moment dat am simtit ca Domnul ma va vindeca, si marturiseam acest lucru. Domnul in indurarea Lui m-a vindecat si am inteles ca a trebuit sa trec prin foc deoarece starea in care ma aflam nu era pe placul Domnului. Eram prea preocupata de tot ce era legat de lumea aceasta si nu eram preocupata de implicarea in lucrarea Domnului. Prin aceasta marturie vreau sa trag un semnal de alarma! Nu tot ce credem noi ca este bine este placut si Domnului.

Opreste-te in loc si puneti intrebarea: Ce fac eu pentru Domnul? La cate persoane marturisesc eu adevarul lui Dumnezeu? Pentru cate persoane nemantuite ma rog? Las eu Duhul Sfant sa creasca si sa-si faca lucrarea in mine? Cat din timpul meu liber il dedic Domnului? Ce lumina sunt eu la locul de munca, acasa si in familie?



V. CRISTINA

august 02, 2011

CEI ALESI

"Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum, si nici nu va mai fi.”

“Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar din pricina celor alesi , zilele acelea vor fi scurtate. ''[Matei 24:21-22]


Multi dintre noi considera ca aceste versete urmeaza sa se intample, chiar daca au avut deja o implinire partiala, dar putini dintre noi se pregatesc pentru acele vremuri,pe care le consideram ,poate,departe...

Vedem cu totii ca traim vremuri solemne in care Domnul incearca cu orice chip sa ne avertizeze, sa ne pregateasca pentru ce ne sta in fata. Da, Domnul a facut intotdeauna acest lucru, si da, intotdeauna a lucrat prin cei alesi, si si-a descoperit puterea si caracterul adica slava, franand inaintarea raului si prin alesii Sai. Dar cine sunt ei? Sunt niste predestinati? Permiteti-mi sa va ofer un paragraf dintr-o carte inspirata “Este ales orice suflet care isi duce pana la capat mantuirea cu frica si cutremur. Este ales cel care isi ia toata armatura si luptă lupta buna a credintei. Este ales cel care vegheaza in vederea rugaciunii, care cerceteaza scripturile si care fuge de ispita. Este ales cel care manifesta credinta neincetat si care asculta de orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.”

Cel rau are multe planuri malefice pentru aceasta lume, dar, datorita celor ce au ales sa asculte pe deplin, zilele de chin din fata noastra vor fi scurtate.

Rugati-va pentru cei alesi ca Tatal sa-i intareasca in lupta lor pentru neprihanire si sa-i faca biruitori! Doriti-va sa fiti printre ,,cei alesi,, si Domnul sa va faca in stare !!!

Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu”. [Maleahi 3:17]


DS

august 01, 2011

TRAIND FARA COMPROMIS

Fiii lui Efraim aveau si cetăti deosebite în mijlocul mostenirii fiilor lui Manase, toate cu satele lor. Ei n-au izgonit pe Canaanitii care locuiau în Ghezer, si Canaanitii au locuit în mijlocul lui Efraim până în ziua de azi, dar au fost pusi plătească un bir.” [Iosua 16:9]

Mostenirea primită de fiii lui Efraim, în tara promisă, era o mare binecuvântare, însă de remarcat în acest capitol este faptul Efraimitii, desi nu trebuiau aibă nimic în comun cu neamurile (Canaanitii), ei locuiau împreună cu ei, primind o „taxă de chirieîn urma acestui fapt, un bir din partea lor, acceptându-i locuiască pe teritoriul lor.

Efraimitii erau foarte binecuvântati, ceva mai mult decât fratii lor, scris fiindcă ei aveau case deosebite în mijlocul fratilor săi, însă, în loc ca bunătatea Domnului să-i îndemne la pocăintă si la o dedicare totală fată de El, Efraimitii au devenit lumesti, făcând compromis cu Canaanitii, devenind chiar prieteni cu ei, convietuind împreună, de dragul banilor si beneficiilor pe care le aveau de la ei.

Aceasta este înselătoria pe care a adus-o satan si în mintea crestinilor de azi si, de dragul câstigurilor financiare, a imaginii de sine, sau pentru a obtine propriile interese, multi crestini, chiar si lideri de biserică, au permis ca lumea pătrundă în mijlocul lor, împrietenindu-se cu crestinii lumesti, si astfel tot mai mult s-au distantat de Dumnezeu.

Astăzi multi părinti crestini au ajuns permită compromisul cu lumea în casele lor, gândind astfel nu-si vor pierde fii si fiicele, însă asa cum si Efraimitii au ajuns, mai târziu, iubească idolii, tot asa vor sfârsi toti cei ce permit amestecul cu lumea în vietile si în casele lor.

Din punct de vedere spiritual, Efraimitii reprezintă crestinii născuti din nou, pe copiii lui Dumnezeu din vremurile noastre, care au făcut din harul lui Dumnezeu un permis pentru păcat si se amăgesc dacă trăiesc în vremea harului, totul le este permis, fiindcă este suficientă iertare prin Sânge Sfânt si Domnul Isus îi iartă, indiferent de ce-ar înfăptui... Ce gresit!

De aceea nu se tem ei de Dumnezeu si permit „Canaanitilor locuiască linistiti în mijlocul lor, nederanjati de nimic, fiindcă viata celor ce se pretind crestini este asemenea vietilor celor din lume si ei nu mai pot deosebi ce este rău de ce este bine.

Cred birul plătit Efraimitilor reprezintă astăzi lucrurile prin care astfel de crestini îsi "linistesc" cugetele încărcate si ei cred dacă merge la programele evanghelice, chiar dacă trăiesc cu un picior în lume si cu un picior în biserică, totusi sunt mântuiti, doar pentru sunt membrii într-o biserică. Da, ei cred dacă-i dau acestbirlui Dumnezeu, El o tacă si o să-i ierte pentru compromisul lor cu lumeaînsă acest lucru îi va costa lepădarea de la Fata lui Dumnezeu.

Da, e un cuvânt greu, însă asa cum si Efraim a fost lepădat de Dumnezeu, din pricina idolatriei, tot asa se va întâmpla oricărui copil cu Dumnezeu care face compromis cu lumea, fiindcă în Osea 5:9 este scrisă soarta de la urmă a lui Efraim, aceeasi ca si soarta oricărui crestin, care se pretinde a fi din poporul lui Dumnezeu, dar încă mai păstreză păcatul ascuns în inima lui, cochetând cu lumea: „Efraim va fi pustiit în ziua pedepsei: si ce vestesc Eu împotriva semintiilor lui Israel, va veni negresit!

E vremea de pe urmă, o vreme când satan doreste ne amăgească prin tot felul de lucruri, învătături si compromisuri, însă dacă Domnul Isus ne-a cerut nu iubim lumea, atunci nu mai cochetăm cu ea si o scoatem din inima noastră, indiferent de pierderile pe care le-am suporta!


Cristina