august 09, 2012

“ALERGATI IN ASA FEL CA SA CAPATATI PREMIUL!”



“Si cand se va arata Pastorul cel Mare, veti capata cununa, care nu se poate vesteji, a slavei.” [I Petru 5:4]



Cathy si prietenul sau Irving, care este un jucator de golf înpatimit, au plecat în vacanta. Au mers la un teren de golf, pentru a juca o partida. În timpul jocului între ei a avut loc urmatoarea conversatie. Irving: „Ah! ai mutat mingea; nu este permis sa misti mingea Cathy!” Chaty: „Cui îi pasa; nu mai joaca nimeni pe teren si nici nu esti într-o competitie!”
Irving: „Este împotriva regulilor jocului, sa muti mingea! Si aceste reguli nu poti sa le calci. Chaty: „Dar tie nu-ti plac regulile! Irving: „ Acesta-i sportul! Nu este nici o placere, daca nu respecti regulile. Sportul nu mai are nici un farmec, daca fiecare jucator nu respecta aceleasi reguli. Irving a plecat înainte, în timp ce Chaty scria în jurnalul ei: „De rezolvat dupa vacanta:
declara relatiile un sport si apoi tipareste reguli pentru toti oamenii!”

Nu sunt toti oamenii iubitori de sport. Recunosc aceasta! Sunt unii care nici nu pot întelege ce-i face pe unii oameni sa ajunga „Fani înversunati”. Un barbat a apostrofat-o pe sotia lui care entuziasmata se smiorcaia continuu în timp ce urmarea o telenovela plictisitoare. Barbatul i-a zis sotiei lui: „De ce plangi pentru durerile imaginare ale unor oameni pe care nici nu-i cunosti?” Sotia lui i-a raspuns cu nervozitate: „Pentru aceleasi motive pentru care tu tipi, atunci cand un fotbalist pe care nu-l cunosti, rateaza o lovitura de la 11 metri!”

Pasiuni diferite, pentru oameni diferiti; aceasta face ca viata sa fie interesanta! Cu toate acestea sportul, este un fenomen interesant în cultura noastra si nimeni n-o sa ma contrazica! Apostolul Pavel a fost un fan al sporturilor. El, ale carui scrisori sau epistole formeaza jumatate dintre cartile Noului Testament, a fost entuziasmat de Jocurile Olimpice; si-n special de cursele de alergari! Imaginati-va de cate ori în scrierile sale a mentionat aceste curse: în prima sa scrisoare catre Corinteni a întrebat: „Stiti ca la jocurile de obste; toti alearga, dar numai unul capata premiul? Apoi îi atentioneaza pe cititorii lui: „Alergati în asa fel ca sa capatati premiul!” 2 Corinteni 9:24.

Accentul Apostolului Pavel este foarte specific: daca te angajezi într-o cursa, alearga ca sa castigi!

Vom fi toti învingatori, daca-L avem pe Mantuitorul nostru în inima si alergam respectand regulile!

august 07, 2012

ZIUA DE MAINE NU-I A TA!

“Stim ca Filul lui Dumnezeu a venit, si ne-a dat priceperea sa cunoastem pe Cel ce este Adevarat. Si noi suntem în Cel ce este Adevarat adica în Isus Hristos, Filu Lui. El ese Dumnezeul Adevarat si viata vesnica.„ [I Ioan 5:20]



În timpul invaziei din Normandia, din anul 1944, soferii geepurilor militare au fost ajutati sa conduca pe timp de noapte de licuricii care traiau pe marginea drumurilor. Micile lumini emise de aceste creaturi care au fost înzestrate astfel de Dumnezeu ca sa atraga prada, aratau soferilor unde este marginea drumului. Aceste micute lumini au ajutat ca invazia sa aiba succes. Ce credeti? A fost norocul? S-au a fost mana lui Dumnezeu care lucra pentru a-l învinge pe Hitler?

Un lucru cu care cred ca toti suntem deacord, este că evenimentele vietii sunt impredictibile. Cei care cred ca pot aranja toate lucrurile se autoînseala. Ce crezi ca s-ar alege de afacerea ta daca bursa de valori s-ar prabusi maine dimineata? Nu se poate întampla, vei zice? Amintesteti ce s-a întamplat cu „World Trade Center” din New York pe 11 septembrie! Cine stie ce poate aduce ziua de maine? Viata are surprizele ei, dar Dumnezeu este în control!

“Ziua de maine nu-i a ta, ce faci cu viata ta”.. spune versurile unei cantari! Evenimentele imprevizibile ale vietii pot fi trecute mai usor atunci cand pastram o stransa partasie cu Dumnezeu prin Domnul Isus!

august 06, 2012

ESTI GATA PENTRU A MERGE IN SLAVA CEREASCA PREGATITA DE DUMNEZEU?



„Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei însisi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe cari vi le-au vestit acum cei care v-au propovaduit Evanghelia, prin Duhul Sfant trimis din cer si în care chiar îngerii doresc sa priveasca„ [I Petru 1:12]



Cu multi ani de zile în urma, John Spencer, a elaborat o teorie interesanta: „El a spus ca rabinii evrei credeau ca atunci cand Iosif, aflat în deplina autoritate a pozitiei sale, a adunat mult grau în Egipt si a aruncat pleava în raul Nil.

El a facut aceasta pentru ca pleava purtata de Nil, prin orase si natiuni, sa arate tuturor masura binecuvantarii pe care a primit-o nu numai pentru el, ci si pentru altii. Asa ca; spunea Spencer, în marea Sa bunatate Dumenezeu, asemenea lui Iosif, ca sa ne arate cat de mare este slava cereasca, a aruncat ceva coji(pleava) aici jos pe pamant, ca gustand din dulceata acestora, sa dorim abundenta pe care a pregatit-o pentru noi în cer. Apoi el a subliniat urmatoarea concluzie: „Daca gloria si stralucirea acestei lumi trecatoare ne uimeste; cum vom reactiona în fata slavei si-a stralucirii viitoare? Daca este o asa glorie aici, unde este asternutul picioarelor Lui; ce ne asteapta acolo unde este tronul domniei Lui? Daca El ne da atat de multe lucruri aici, cand îi suntem vrajmasi; ce vom primi atunci cand îi vom fi prietenii si fratii Lui cei mai buni? Binecuvantarile pe care le primim aici sunt doar umbra celor viitoare! Ele sunt calea prin care Dumnezeu ne pregateste pentru belsugul binecuvantarilor pe care le-a pregatit pentru noi în cer!