octombrie 26, 2012

IA-TI DIN TIMP BILETUL.. SPRE CER


“Stapanul a zis robului: „Iesi la drumuri si la garduri, si pe cei ce-i vei gasi, sileste-i sa intre, ca sa mi se umple casa. Caci va spun ca niciunul din cei poftiti, nu va gusta din cina mea .” [Luca 14:23-24]

 

Un tata si-a luat pe cei doi fii ai lui si a mers la un meci de baschet important, pe care l-au asteptat de multa vreme. Echipa lor favorita urma sa joace cu cea mai buna echipa din liga si ei au dorit sa nu piarda acest meci. În ziua meciului s-au trezit de dimineata si au condus pana aproape spre seara, pana au ajuns în orasul unde urma sa se desfasoare partida. Au luat o camera la hotel si apoi s-au grabit sa ajunga la sala unde urma sa se desfasoare partida. Au ajuns cu cateva minute înainte ca sa înceapa jocul si s-au asezat la rand la casa de bilete. Erau înca multi înaintea lor, dar acest fapt nu i-a descurjat prea mult. Se asteptau ca la acest meci sa fie multa lume, ceea ce nu stiau însa era faptul ca atunci se vindeau ultimile bilete. Cand le-a venit randul sa cumpere biletele, casiera a pus un semn ce continea urmatorul anunt: ”Ne pare rau; biletele s-au terminat! Nu mai sunt locuri!”

Nu le venea sa creada ca biletele s-au terminat chiar atunci cand ei au ajuns în dreptul geamului de la casierie, si ultimul bilet îl cuparase chiar persoana din fata lor! Au calatorit asa de mult ca sa ajunga la acest meci pe care îl doreau sa fie cel mai mare eveniment din timpul concediului lor. Si acum toata acesta speranta si asteptare s-a naruit! Tatal a batut în geam si a cerut casieritei sa-i vanda trei bilete. Dar doamna care a venit sa-i raspunda i-a spus acelasi lucru: „Ne pare rau; nu mai sunt locuri!”

Cand el a încercat sa-i explice casieritei cat de important este acest meci pentru ei si ce mult au calatorit pentru a ajunge la aceasta partida, casierita le-a raspuns: „daca vreti sa fiti siguri ca nu veti pierde un meci important la care tineti neaparat sa fiti prezenti; cumparati-va bilete înainte! Rezervati-va locurile cu anticipatie!”

Domnul Isus a spus trei pilde aratandu-ne ca trebuie sa ne pregatim dinainte si sa avem locul rezervat. Una dintre aceste pilde prezinta 5 fecioare, care nu au putut participa la nunta, pentru ca nu s-au pregatit cu anticipatie. Au luat candelele, dar nu au luat si ulei de rezerva! Candelele aprinse erau pentru ele biletul de intrare! O alta persoana a fost scoasa afara din sala unde se desfasura nunta, pentru ca nu avea haina de nunta (Matei 22:11). Apoi Domnul Isus a vorbit despre o alta categorie de oameni care au refuzat sa vina la nunta pe care regele a pregatit-o, pentru ca aveau alte prioritati! (Luca 14:15-24)

Toti cei care nu se pregatesc dinainte, nu-si rezerva locul si nu au biletul cu anticipatie, nu se pot bucura la sarbatoarea nuntii Mielului, împreuna cu Domnul Isus.

octombrie 24, 2012

PRIN CREDINTA SI RABDARE POTI INVINGE!


”Nu ca am si castigat premiul, sau ca si am ajuns desavarsit; dar fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea, si aruncandu-ma spre ce este înainte, alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” [Filipeni 3:13-14]

 

Peter Goodwin a fost un iubitor de cai împatimit. Unchiului Peter, asa cum era numit de prietenii lui, i s-a cerut odata sa aleaga un manz penru a fi dresat si antrenat penru cursele de cai.

Unchiul Peter dupa ce a examinat toti manzii din herghelie, a ales un manz obisnuit numit „Iarba verde!” Nimeni nu a vazut vre-un potential în acest manz, de aceea de multe ori prietenii sai îl necajeau spunandu-i: „Niciodata manzul tau nu va alerga în vre-o cursa de cai.” Radeau de el si-i spuneau: „au fost alti manzi mai aratosi; de ce nu i-ai ales?” Unchiul Peter a rabdat si a purtat toate aceste acuzatii, dar a continuat antrenamentele cu si mai multa daruire. Manzul ales nu numai ca a alergat în derbiul din Kentucky, ci la si castigat!

Dupa concurs, prietenii lui au venit sa-l întrebe: „De ce ai ales acest manz; pentru ca nu era cu nimic mai deosebit ca ceilalti?” Atunci unchiul Peter le-a spus: „Am ales acest manz pentru ca are o privire scanteietoare. Daca te uiti în ochii lui vezi o privire de vultur!

Cu siguranta si apostolul Pavel a avut o astfel de privire: S-a uitat mereu înainte; si-a avut o perspectiva larga. El a fost un om care s-a întors la Dumnezeu dupa ce i –a persecutat pe crestini. A petrecut cea mai mare parte a slujirii lui ca prizionier. A avut deseori confruntari cu învatatii si teologii vremii, care îl cosiderau nebun. A suportat împotrivirile iudeilor si ale paganilor, trecand prin cele mai cumplite necazuri. Pe toate acestea el le-a numit un simplu tepus. În mijlocul tuturor acestor împotriviri însa, a fost biruitor si si-a împlinit cu credinciosie slujba!

Care a fost secretul acestor biruinte si al vietii sale deosebite? Pavel a avut o privire de vultur! El a declarat celor din Filipi: ”Fratilor, fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea , ma arunc spre ceea ce este înainte!” Pavel a ajuns sa fie cel mai important om care a trait în mijlocul acestei lumi, dupa Domnul Isus, pentru ca a facut un singur lucru. Avand o privire de vultur, a uitat ceea ce a lasat în urma si s-a avantat spre ceea ce este înainte: cununa si rasplatirea lui Dumnezeu!

 

octombrie 23, 2012

INCREDE-TE IN PROMISIUNILE LUI DUMNEZEU


“Ai mila de mine Doamne, caci ma ofilesc! Vindeca-ma, Doamne, caci îmi tremura oasele.” [Psalmul 6:2]

 

Steven, singurul copil al unei mame parasite de sotul ei, în ziua în care a terminat liceul, a fost omorat într-un accident de circulatie. În acea zi din luna iunie, împreuna cu mama lui, au participat la serbarea de graduare, dimineata, iar dupa masa el nu mai era în viata.

Trecuse doar cateva ore de la momentul cand împreuna cu toti ceilalti colegi au mutumit lui Dumnezeu pentru ca l-a ajutat sa termine scoala si s-au rugat cerand însotirea Lui pentru tot restul vietii. De aceea în inima mamei rasuna mereu întrebarea:”cum de a îngaduit Dumnezeu asa ceva!”

În zilele ce au urmat dupa moartea lui Steven, mama sa a fost adesea manioasa pe Dumnezeu. Pastorul ei a încercat s-o întareasca spunandu-i: „si acest necaz este în voia lui Dumnezeu, cerandu-i sa continuie sa se roage pentru a o descoperi”. Dar Sue, mama lui Steven, era dezamagita de Dumnezeu. „Ar fi trebuit sa stii ca am inima franta, pentru ca m-a parasit sotul meu! De ce mi l-ai luat si pe Steven? Oare nu-ti pasa?” Spunea ea adesea! Sue si-a pierdut fiul, dar se parea ca si-a pierdut si relatia cu Dumnezeu. Într-o zi vizitand un prieten, a vazut pe peretele din camera lui un tablou pe care erau scrise cuvintele: „Cand nu mai întelegi lucrarile lui Dumnezeu, continua sa traiesti bazandu-te pe promisiunile Lui!” Citind aceste randuri, Sue a spus: „Cuvintele acestea au fost mesajul lui Dumnezeu pentru mine! Parca L-am auzit spunandu-mi:”paraseste mania si încrede-te din nou în mine! Nu poti întelege ceea ce ti se întampla, dar ai fagaduintele Mele pentru acum si pentru viata vesnica!”

Multi dintre noi avem nevoie sa auzim aceste cuvinte care au întarit-o pe Sue în acea zi: „Cand nu mai întelegi lucrarile lui Dumnezeu, continua sa traiesti bazandu-te pe promisiunile Lui!”

octombrie 22, 2012

E LANGA TINE ACUM.. II SIMTI PREZENTA?


“Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El însusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru, sa fie pazite întregi fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.” [I Tesalonceni 5:23]

 

În urma unui accident, o fetita si-a pierdut vederea si auzul. Cu toate acestea reusea sa-i identifice pe cei din jurul ei, pentru ca îi deosebea dupa miros. Oridecateori mama ei se apropia de patul ei, era recunoscuta usor, pentru ca de fiecare data folosea acelasi parfum. Parfumul era calea prin care mama îsi anunta prezenta, iar fetita ei putea s-o identifice la nivelul ei de perceptie.

Si Dumnezeu doreste sa comunice la nivelul nostru de întelegere. De aceea Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi, ca noi sa-l putem percepe pe Dumnezeu, la nivelul limitarilor noastre. Este atat de minunatat afirmatia: „Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul sau Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica!”

El este acum si langa tine! Îi simti prezenta?