septembrie 18, 2010

LASA-TI DUSMANII IN GRIJA LUI DUMNEZEU

„S-au dus vrajmasii! N-au ramas din ei decat niste daramaturi vesnice! Niste cetati daramate de Tine! Li s-a sters pomenirea! Ei s-au dus, dar Domnul imparateste in veac.“ [Psalm 9:6-7]

In ultimii doi ani am avut trei vrajmasi pe care nu i-am cunoscut decat din auzite. La fel m-au cunoscut si ei pe mine. Dintr-un motiv inexplicabil, mie mi-au fost simpatici de la inceput, in timp ce ei m-au urat, iar ura lor a crescut cu o furie de nedescris. Au reusit sa-mi faca mult rau si sa ma destabilizeze emotional si chiar profesional. M-am rugat pentru aproape in fiecare zi a acestor ani. Nu stiu ce le-a facut Dumnezeu si cum i-a atins (nu mi se par bolnavi), dar dintr-odata au devenit binevoitori. Parca se jeneaza de toata ura pe care au revarsat-o asupra mea si destul de des recunosc ca au crezut ca sunt altfel.
Cand le vad privirile si atitudinea, nu pot sa nu-L laud pe Dumnezeu pentru ca i-a atins, pentru ca le-a schimbat inimile si pentru ca nu m-a lasat sa-I barfesc si sa-I vorbesc de rau.
Domnul imparateste in veac si peste dusmanii nostril! Sa-I lasam in mana Lui!



Daniela



septembrie 17, 2010

DESPRE INTELEPCIUNE

"Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.” [Iacov 1:5]

In 1 Samuel 15:22 gasim scris: "Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decat ASCULTAREA de glasul lui Dumnezeu? ASCULTAREA face mai mult decat jertfele si PAZIREA cuvantului Sau, face mai mult decat grasimea berbecilor."
Totusi in versetul 23 ne invata Domnul ce este NEASCULTAREA, ce amprenta are ea: ''Neascultarea este TOT atat de vinovata ca ghicirea, si impotrivirea NU este mai putin vinovata decat inchinarea la idoli..." Observati ce amprenta are ASCULTAREA, dar NEASCULTAREA?
Haideti sa-L punem pe Dumnezeu in locul lui Solomon, iar pe noi in locul fiului lui Solomon, deci fiecare sa ia in dreptul lui aceste invataturi. Ce simtiti? Simtiti cum Dumnezeu Tatal va vorbeste?
Ce parinte minunat si grijuliu, ce invatator deosebit, la care gasim TOTUL, absolut TOT ce avem nevoie pentru a supravietui in aceasta lume.
1. Acum, realizati de ce este INTELEPCIUNEA atat de valoroasa? Ea are o mai mare valoare decat aurul si argintul; in ziua de azi, oamenii umbla care mai de care dupa aur; daca ai vreun obiect de aur...oaau, ce valoros esti; dar noi?? DACA, (iarasi cuvantul acesta) umblam dupa intelepciunea lui Dumnezeu ?va dati seama ce valorosi suntem? ce comoara minunata avem! asta da, avere!!!
2. Observati ce contine ea? Contine pricepere, cunostinta. Poti sa ai toti banii din lume, daca nu stii ce sa faci cu ei, cum sa-i investesti? Poti sa ai toate darurile spirituale, daca nu stii cand, cum si unde sa le folosesti?
3. De ce avem atata nevoie de ea? De ce trebuie sa o cerem? Avem nevoie, deoarece, aici pe pamant ne confruntam cu multe lucruri, dar nu numai pentru aceasta avem nevoie, ci si pentru a intelege mesajele lui Dumnezeu, pildele Lui, cuvintele care numai Dumnezeu ni le poate talcui.
4.Ce ascunde ea? Ascunde gandurile lui Dumnezeu, ideile Lui, planul Lui cu privire la noi, cu privire la Imparatia cereasca, cu privire la felul cum sa luptam, lupta cea buna (asa cum a luptat Pavel)...

Concluzie:
Intelepciune inseamna DUMNEZEU!!!!! si cu asta cred ca am spus TOTUL.
''Fiti intelepti caci si EU sunt intelept''.
''Fiti dar intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii.''


Felicia P.- Timisoara



septembrie 16, 2010

DESPRE ÎNȚELEPCIUNE

“Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” [Iacov 1:5]

Dumnezeu spune in Iacov 1:5-6 "Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc..."
''vreunuia dintre noi....'' hmm...eu cred ca nu exista om care sa aiba intelepciunea lui Dumnezeu fara sa i-o fi cerut. Intelepciunea aceasta tainica, doar Dumnezeu o are. Este in posesia Lui, dar, El este bucuros sa o dea si copiilor Lui. Sa ne-o descopere si noua.
Sa nu uitam ca Dumnezeu prin intelepciunea Lui a creat acest Univers cu tot ce contine el. Ai fii putut face tu asta, cu intelepciunea ta? NICIDECUM! De multe ori ne impotmolim la chestii simple...sa nu mai vorbim de cele grele...
Haideti sa vedem ce spune Solomon in Proverbe 2:1-9: "Fiule, DACA vei primi cuvintele mele, DACA vei pastra cu tine invataturile mele, DACA vei lua aminte la intelepciune si DACA-ti vei pleca inima la pricepere, DACA vei cere intelepciune si DACA te vei ruga pentru pricepere, DACA o vei cauta ca argintul si vei umbla DUPA ea ca dupa o comoara, atunci vei INTELEGE frica de Domnul si vei gasi CUNOSTIINTA lui Dumnezeu.
Caci Domnul da intelepciune; din gura Lui iese CUNOSTIINTA si PRICEPEREA....atunci vei intelege dreptatea, judecata, nepartinirea, TOATE caile care duc la bine."
Observati de cate ori se repeta cuvantul "DACA?"
Doar ''daca'' vom sta in ascultare, vom avea intelepciunea lui Dumnezeu.

Felicia P.- Timisoara

septembrie 15, 2010

DESPRE INTELEPCIUNE

“Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” [Iacov 1:5]

Intr-o seara, stateam si ma gandeam: "Ce este INTELEPCIUNEA?"
Normal ca imi veti raspunde:"Frica de Domnul este inceputul intelepciunii." Dar, de ce este atat de valoroasa? De ce avem atata nevoie de ea? De ce ne indeamna Dumnezeu sa o cerem? Ce ascunde ea? Ce contine ea?
Solomon, in Proverbe 1 ne spune:"...pentru CUNOASTEREA intelepciunii si invataturii, pentru INTELEGEREA cuvintelor mintii; pentru CAPATAREA invataturilor de bun simt, de dreptate, de judecata si de nepartinire, ca sa le dea celor neincercati AGERIME de minte, tanarului CUNOSTINTA si CHIBZUINTA, sa asculte insa si inteleptul si isi VA MARI stiinta si cel priceput, si va capata ISCUSINTA, pentru prinderea intelesului unei PILDE sau al unui cuvant ADANC, intelesul cuvintelor inteleptilor si al cuvintelor CU TALC."
Ce minunat! Din acest pasaj, ne dam seama pentru ce si de ce avem atata nevoie de aceasta INTELEPCIUNE.
Eu, una, voi avea MEREU nevoie de intelepciune; pentru ca atata timp cat traim pe acest pamant, va trebui sa cerem in fiecare zi intelepciune de la Dumnezeu, nu este suficient sa ceri doar o data. Pana vom merge sus in cer, vom avea nevoie incontinuu de aceasta intelepciune. Pentru ca Dumnezeu ne-o toarna in mintea noastra, treptat; in fiecare zi vom fi la alt nivel de intelepciune.
Cand treceai prin anumite situatii, si ajungeai sa rezolvi problema, nu te-ai gandit niciodata: "cum am reusit sa fac aceasta sau cealalta? N-as fi crezut ca pot rezolva vreodata astfel; data trecuta am rezolvat mult mai greu; nici nu mi-ar fi trecut prin minte..." Mie mi s-a intamplat.
Avem nevoie de intelepciunea lui Dumnezeu....ZILNIC!




Felicia P.- Timisoara

septembrie 14, 2010

NU TE-NDOI DE CREDINCIOSIA LUI DUMNEZEU

„Mare este bunatatea Ta si se inalta mai pe sus de ceruri, iar credinciosia Ta pana la nori.“ [Psalm 108:4]

Cred ca fiecare dintre noi am avut prieteni care, la un moment dat ne-au dezamagit. Si au facut-o atat de bine incat ne-au zdrobit literalmente inima. Poate noi am fost astfel de prieteni care am frant inima celor care ne iubeau. Pur si simplu nu au/am reusit sa fie/fim credinciosi pana la capat, au/am clacat intr-un domeniu sau moment in care nu ar fi trebuit pentru nimic in lume sa o facem.
Credinciosia lui Dumnezeu este insa mai presus de credinciosia noastra. Se inalta pana la nori (traducerea Cornilescu)! Si daca luam literar expresia lui David, tot intrece credinciosia prietenilor nostri si a noastra. Poetic, asa cum e scris Psalmul, cumulat cu alte versete din Scripturi, credinciosia lui Dumnezeu intrece orice imaginatie. Pur si simplu te poti baza pe ea, oricat de misterios, uneori chiar capricios ti se pare Dumnezeu in modul lui de manifestare si de lucru. Bazeaza-te pe credinciosia Lui si invata tu insuti sa fii credincios/loial!





Daniela

septembrie 13, 2010

AVEM SLAVA PE PAMANT

"Gata imi este inima sa cante, Dumnezeule! Voi suna, voi canta din instrumentele mele; aceasta este slava mea!“ [Psalm 108:1]

Te-ai pomenit vreodata in situatii atat de confuze, de tulburi si totusi sa-ti vina sa canti pentru ca stii ca urmeaza ceva miraculos? Nu stii ce se intampla, incepi sa canti de-a binelea, iar apoi Il vezi pe Dumnezeu la lucru. Asa au aparut Psalmul acesta si geamanul lui, Psalmul 57, in viata mea. Iar in timpul cantarii, am descoperit finalul versetului: “aceasta este slava mea!”.
Dumnezeu ma atentioneaza de multe ori sa nu “atentez” la slava Lui, dar imi spune ca am slava eu insami atunci cand Il laud pe El. Pentru stima noastra de sine asta suna bine, pentru anturajul nostru mai putin, pentru ca e demodat sa-L lauzi toata ziua pe Dumnezeu sau sa-L faci pe El motivul tuturor actiunilor tale. Si totusi aceasta este slava noastra: laudarea lui Dumnezeu in zori de zi, pe parcursul zilei, inclusiv cand spalam farfurii sau facem cu aspiratorul acasa.
Sa-l laudam pe Dumnezeu pentru ca este vrednic de lauda si cand lucreaza la vedere si cand lucreaza in ascuns, si cand face minuni si cand respecta legile pe care le-a pus in natura.
Aceasta este slava noastra: sa-L laudam pe Dumnezeu!


Daniela