octombrie 02, 2013

ESTI UNUL DIN MOSTENITORII IMPARATIEI?


“Îndeamna-i sa faca bine, sa fie bogati în fapte bune, sa fie darnici, gata sa simta împreuna cu altii, asa ca sa-si strînga pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce adevarata viata.” [I Timotei 6:18-19]

 

     Domnul Isus putea sa aiba toate lucrurile. Sfînta Scriptura ne spune însa ca de dragul tau si de dragul meu, El „a renuntat la toate lucrurile „! În loc sa se înalte, El s-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte; si înca moarte de cruce. Stiti ce s-a întamplat ca urmare a acestei atitudini? Dumnezeu L-a înviat din morti si L-a înaltat, dandu-i numele care este mai presus de orice nume. Aceasta este adevarata maretie si înaltare! Urmeaza exemplul Domnului Isus, concentrandu-te asupra a ceea ce poti sa dai umbland în smerenie, si apoi lasa reputatia ta în grija lui Dumnezeu si El te va înalta!

      Viata lui Mahatma Gandi, a fost atinsa de Hristos si profund influentata de Evanghelie. El a spus odata: „eu am devenit crestin; nu numai „m-am numit crestin!” El nu s-a multumit doar sa poarte un nume sau sa împlineasca un ceremonial. N-a condus masele ca un prelat avand o autoritate si o pozitie mai înalta decat a lor. El s-a identificat cu cei din neamul sau si a fost în mijlocul lor în toate circumstantele. Cei mai multi conducatori ai Indiei s-au considerat a fi din casta superioara si au stat departe de de masele largi ale populatiei din castele inferioare. Gandi, n-a lasat pe nimeni sa fie mai josnic ca el, ci i-aapreciat si i-a ajutat pe toti. Daca unii dintre conducatorii Indiei îi considerau pe cei din castele inferioare de neatins, ca si cum s-ar îmbolnavi de lepra, Gandi a stat tot timpul cu ei, redandu-le demnitatea si o noua identitate. El îi numea pe cei din patura cea mai de jos a societatii: „Harijans”, „Oameni ai lui Dumnezeu!”

     Asemeni acestor oameni din castele inferioare ale Indiei si noua Hristos ne-a dat un nou nume. Aceasta demnitate n-o capatam prin ceea ce avem, ci prin ceea ce suntem: „Copii de Dumnezeu, mostenitori ai Împaratiei Sale!”

septembrie 30, 2013

ESTI UN INVINGATOR DACA RAMAI LANGA DUMNEZEU!


 “Si noi, dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte”. [Evrei 12:1]

 

     Daca te-ai înscris în competitia vietii, trebuie sa alergi în asa fel ca sa castigi! Pentru aceasta trebuie sa fii dedicat si disciplinat. Aceasta înseamna sa cauti sa împlinesti lucrarea pentru care Dumnezeu te-a creat. Sa stii încotro mergi si unde trebuie sa ajungi, împlinind cu credinciosie lucrurile pe care Dumnezeu ti le pune înainte.

     Apoi trebuie sa biruiesti orice lucru care te-ar distrage si te-ar împiedica sa ajungi la tinta. Sa îndepartezi orice pacat din viata ta, care ti-ar putea fi o povara si sa anticipezi gloria sfarsitului.  Trebuie sa fii deplin încredintat ca la sfarsit nu vei ajunge pe un drum înfundat, ci vei trece linia de sosire spre Împaratia lui Dumnezeu. Pastrand aceste reguli, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei fi învingator în tot ceea ce vei face.