august 17, 2012

VIATA TA ARE VALOARE IN OCHII LUI DUMNEZEU



„Maretia lui va fi ca a maslinului, si miresmele lui ca ale Libanului. Iarasi vor locui la umbra lui, iarasi vor da viata graului, vor înflori ca via, si vor avea faima vinului din Liban„ [Osea 14:6-7]



Un criminalist numit Enile Locard, a lansat un principiu care-i poarta numele: „principiul schimbarii lui Locard”. El a afirmat ca exista o marturie lasata de cineva care trece printr-o camera. Todeauna acea persoana ia ceva cu ea si lasa ceva în urma! Se poate stabili trecerea unei persoane printr-o camera, prin ceea ce acea persoana ia si lasa în urma.

Aceasta se poate aplica si în viata. Fiecare dintre noi lasam ceva în urma aici si luam ceva cu noi dincolo! Împlinim astfel un alt principiu: „Principiul Dumnezeului celui viu”, care pentru timpul cat suntem în mijlocul acestei lumi ne-a cerut sa lucram! Munca este o parte a acestui plan. Noi suntem de fapt conlucrători cu Dumnezeu. Am fost creati si înzestrati nu numai pentru a supravetui. Noi suntem parteneri cu Dumnezeu în administrarea resurselor pamantului, pregatind prin slujba pe care o împlinim, cele necesare pentru cei din jurul nostru. De aceea nu trebuie sa lenevim. Munca si viata noastra au valoare. Trebuie deci sa ne împlinim responsabilitatile încredintate, multumind lui Dumnezeu pentru oportunitatea ce-o avem de-a lucra pentru zidirea Împaratiei Sale.

august 16, 2012

FII RESPONSABIL


“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sanul Tatalui,  Acela L-a facut cunoscut.” [Ioan 1:18]



Am citit undeva ca „Golden Gate Bridge” (podul Golden Gate), este într-un proces de vopsire neîntrerupt. O armata de vopsitori nu se opresc din vopsire. Ei încep dintr-un capat si continua sa vopseasca, pana ajung la celalalt. Acest proces a fost solutia recomandata de proiectant, chiar din momentul constructiei. Daca acesti vopsitori s-ar opri, aerul sarat al oceanului, ar produce o coroziune enorma. Iar în scurt timp podul ar deveni neatractiv si inpracticabil. Si pentru a pastra o reletie, este nevoie de multa întretinere. Allen Loy McGimps, în cartea sa „Factorul Romantismului”, compara relatiile cu întretinerea unei case. „Eu contractez case, spunea el de 25 de ani”; si sunt uimit de cat de multa munca se cere pentru a întretine o casa în uz, în cele mai bune conditii. Intemperiile naturii si lucruri precum gravitatia si soarele, fac materialele sa degradeze spre forma lor naturala.

Orice casa se va prabusi în timp, daca nu intervenim. Cu cat intretinem mai rar partile componente, cu atat deteriorarea va fi mai grabnica. În acelasi fel si relatiile de familie si legatura noastra cu Dumnezeu, trebuie întretinuta constant. Altfel va interveni deteriorarea, întreruperea si prabusirea. Dumnezeu nu doreste acest lucru!

august 15, 2012

DUMNEZEU NE DARUIESTE OAMENI DRAGI CARE SA NE FIE ALATURI LA BINE SI LA RAU .. CUM II PRETUIM?



“Încolo toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti..” [1 Petru 3:8]



În una ditre cartile sale despre familie, Garrison Kellor, vorbeste despre experienta unei familii al carei nume era :Florian si Mirtle Krebsbach. În acesta familie era un obicei: în fiecare vineri seara, de la începutul casniciei lor, Mirtle, pregatea acelasi fel de mancare ”peste prajit”. Florian lua prima bucatica de peste, îi savura gustul specific si apoi exclama: ”Aceasta-i cel mai bun peste prăjit pe care l-ai pregatit vreodata! Apoi gasea ceva specific pentru apreciere, ceva ce înca nu mentionase, despre pestele prajit, în cei 47 de ani de casnicie, care de fapt însemna aproape de 2.500 de ori al aceluias fel de mancare! De fiecare data el descoperea ceva pentru a-si exprima aprecierea, pentru că de fapt îsi aprecia sotia!

M-a impresionat profund o marturie din autobiografia lui Iacocca. El a facut o declaratie surprinzatoare spunand: „În toata cariera mea, de la Ford si mai tarziu Crysller; sotia mea Mary, a fost sprijinul meu cel mai bun, cea care m-a încurajat si m-a binedispus todeauna. Am fost foarte apropiati, si ea a fost todeauna de partea mea. Ei i-a trebuit un curaj enorm sa-si asume aceasta slujire, pentru ca avea diabet si starea sanatatii ei era agravata de stres. Cand Iacocco a fost amenintat ca va fi dat afara de la presidentia companiei Ford si i s-a oferit o slujba prin care sa salveze compania Chrysler; raspunsul sotiei lui a fost: ”Dragul meu, Te iubesc! si ai libertatea sa iei orice hotarare, hotararea ta este si hotararea mea! Ea si-a asumat riscurile care o priveau în mod direct. Iacocco a mentionat: „de cate ori sanatatea ei se înrautatea, aceasta stare era cauzata de o vreme de stres intens cauzat de problemele pe care le-am avut la Ford sau la Chrysler. El a continuat: “Într-o seara, cu doua saptamani înainte de moartea ei, m-a chemat sa-mi spuna, cat de fericita a fost langa mine si ce mandra este de mine”. Aceasta încurajare a însemnat foarte mult pentru Iacocco. Mai tarziu el a marturisit: „Mary m-a sustinut tot timpul, dar imi pare rau ca niciodata în acei ultimi ani ai durerii ei nu i-am spus ca si eu sunt mandru de tot ce a facut ea pentru mine!”

Iata aici unul dintre oamenii cei mai de succes ai timpurilor noastre, marturisindu-si greseala facuta fata de persoana care i-a sustinut în crizele cele mai dificile.

august 14, 2012

CASNICIA CURATA


“Casatoria sa fie tinuta în toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari” [Evrei 13:4]



O gingasa voce feminina a rasunat la telefonul unei companii de asigurari întreband: “Aceasta companie face asigurari?” Da! a raspuns secretara; cu ce va pot ajuta?”

Doamna care a sunat a continuat: „as dori sa vorbesc cu cineva pentru a-mi asigura fidelitatea sotului meu!” Nu facem acest tip de asigurare a continuat secretara; si nici o alta companie de asigurari nu va poate ajuta pentru acest tip de asigurare! Exista însa cineva care poate sa ne asigure de fidelitatea partenerului atunci cand El are în stapanire inimile celor doi soti. Acesta este Hristos! Fideliteatea este întarita, atunci cand ambii parteneri sunt predati unul altuia, avand convingerea ca familia si casatoria este pentru todeauna.

Este oare casnicie în cer? Nu; dar poate fi cerul în casnicie, atunci cand exista dragoste, respect si predare totala a celor doi soti în curatie si adevar, pana la capatul vietii!