aprilie 25, 2014

SPUNE-I LUI ISUS

“Cautati pe Domnul si sprijinul Lui, cautati necurmat Fata Lui.” [1 Cronici 16:11]

Esti trudit si plin de intristare?

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

El e gata sa dea alinare,

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

 

El iti vede ochii plini de lacrimi,

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

Un pacat in inima-I ascuns?

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

 

De ti-e teama ca furtuna vine,

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

Te apasa grijile de maine?

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

 

Gandul mortii te nelinisteste,

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

De tot gandul rau El te scuteste,

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus.

 

Spune-I lui Isus, spune-I lui Isus,

El te primeste oricand.

El te-asculta si te intelege,

E atat de bun si bland.

Probleme Tehnice

Va aducem la cunostinta pe aceasta cale ca datorita unor probleme tehnice am fost nevoiti sa revenim la o lista de adrese folosita in urma cu un an. Pe toti acei care s-au dezabonat in aceasta perioada ii rugam sa ne comunice acest lucru, pentru a fi stersi. Vom incerca si recuperarea celor adaugati ulterior, dar daca aveti prieteni/cunostinte care nu mai primesc aceste mesaje ca urmare a acestor probleme ii rugam sa ne comunice acest lucru, pentru a fi adaugati din nou listei de adrese.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si speram ca in cel mai scurt timp acest serviciu sa functioneze din nou la capacitate maxima si Domnul sa ne vorbeasca din nou prin Cuvantul Lui.

aprilie 24, 2014

NU UITA CE A FACUT ISUS PENTRU TINE!

“Iata-Ma ca vin! – in sulul cartii este scris despre Mine – vreau sa fac voia Ta, Dumnezeule! Si Legea Ta este in fundul inimii Mele .” [Psalm 40:7-8]

Cine a spus aceste cuvinte? Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu, care a venit din cer pe pamant, ca sa implineasca voia Dumnezeului si Tatalui Sau!

La ce s-a referit El? In fiecare clipa a vietii Sale pe pamant S-a consacrat lui Dumnezeu. Fiecare cuvant pe care L-a spus, fiecare pas care L-a facut – totul a corespuns voii desavarsite si neconditionate a Tatalui Sau ceresc. Nici impotrivirea pacatosilor si nici ispitele lui satan nu au putut sa-L abata de la calea ascultarii desavarsite.

In gradina Ghetsimani a intampinat puterea lui satan. La judecata inaintea Sinedriului a intampinat ura lipsita de mila a oamenilor, carora El le-a slujit cu dragoste plina de indurare. La sfarsit a mers de bunavoie, linistit si ascultator la cruce, caci El spune: “Nu voi bea paharul, pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau?” (Ioan 18:11).

Aceasta dependenta deplina pana la moarte a fost miros placut pentru Dumnezeu. Niciodata inainte nu a trait un asemenea om pe pamant. Dumnezeu, Tatal, singur poate sa aprecieze cu adevarat valoarea daruirii Fiului Sau. Totusi El doreste acum ca si noi sa-L pretuim pe Fiul Sau. Sa ne gandim mereu la lucrarea Sa!

aprilie 23, 2014

PACATUL MANDRIEI

“…Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti. Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.” [Iacov 4:6,10]

            Zi de piata. Printre diferitele standuri se afla si unul cu Biblii. Un om se apropie si deschide o discutie. Vizitatorul sustine ca el nu a pacatuit niciodata si astfel nu ar avea ce sa recunoasca inaintea lui Dumnezeu. Atunci, omul de la stand il intreaba: “Nu ati mintit niciodata, nu ati furat, nu ati dusmanit sau inselat pe cineva?” Cel intrebat sustine mereu: “Nu! Niciodata!!”

-      “Foarte bine, atunci puteti fi mandru ca nu ati pacatuit niciodata!”

-      “Asa este.”

-      “Inseamna ca primul dumneavoastra pacat este mandria!”

Vizitatorul incepu sa rada cu subinteles. Da, mandria este un pacat mare, el este si primul pacat, care a adus pe Adam si Eva departe de Fata lui Dumnezeu. Diavolul a inselat pe primii oameni amagindu-i ca vor fi ca Dumnezeu, daca vor manca din pomul oprit. Mandria din inima celor doi i-a adus pana acolo, incat au trecut peste porunca divina. Urmarile sunt cunoscute. Pacatul a venit in lume si a tras tot neamul omenesc in suferinta si moarte. Trebuie sa acceptam ca mandria este o piedica in calea fiecarui om de a se apropia de Dumnezeu, daca suntem sinceri, vom recunoaste acest adevar. Daca recunoastem acest pacat, Mantuitorul ne va ierta si ne va da pacea Sa.

aprilie 22, 2014

SOTUL SI SOTIA

“Planurile nu izbutesc, cand lipseste o adunare care sa chibzuiasca. Dar izbutesc cand sunt multi sfetnici.” [Proverbe 15:22]

            Un sot si o sotie si-au sapat si semanat gradina. Un strat a ramas nesamanat. Acolo, sotul a semanat in ascuns salata, pentru a-I face sotiei sale o bucurie. A doua zi, sotia s-a gandit si ea la stratul nesamanat si a pus in ascuns fasole, pentru ca sotului ei ii placea foarte mult. Cei doi mergeau mereu independent unul de altul la acel strat si fiecare smulgea ceea ce considera a fi buruiana: sotia salata iar sotul fasolea. S-au straduit insa in zadar, pentru ca fiecare a distrus samanta celuilalt.

        Ceva asemanator se petrece in “gradina casniciei si a educatiei”. Daca sotul si sotia nu sunt de acord si nu discuta ceea ce intentioneaza sa faca, la sfarsit nu vor vedea roade. Stradania va fi zadarnica. Inteleptul Solomon a exprimat aceasta in cuvintele: “Planurile se pun la cale prin sfat”. Intr-o casnicie, discutia unul cu altul este indispensabila. Sa ne luam timp pentru a discuta impreuna! Dar nu numai atat, ci si sa ne rugam impreuna. Tot ceea ce am discutat, putem sa aducem inaintea lui Dumnezeu cu indrazneala si sa discutam impreuna cu El. Dumnezeu sta cu ajutorul Sau la dispozitia noastra si El stie orice cale de iesire, chiar si acolo unde cei doi parteneri, in ciuda faptului ca au discutat impreuna, nu vad nici o solutie.

        Incredeti-va in Domnul si mergeti impreuna mana-n mana alaturi de El!