iulie 18, 2014

AFIRMATII DESPRE BIBLIE

“Strang Cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta.” [Psalm 119:11]

 

        “Compatimesc pe cei cu nu citesc Biblia. De ce sa te lipsesti de aceasta putere si bucurie? Biblia e una din cele mai miraculoase carti de pe pamant. De cate ori o deschizi, un pasaj familiar, pe care poate l-ai citit de douazeci de ori, straluceste ca o lumina cu totul noua. Nicio alta carte nu raspunde la nevoile fiecaruia din noi ca Biblia. Citeste Biblia, caci numai asa vei gasi apa vietii pentru sufletul tau insetat.” (Harold Wilson, om politic britanic)

        “In aceasta preasfanta carte este descoperita taina tuturor tainelor. Fericiti intre toti muritorii sunt aceia carora Dumnezeu le-a dat harul sa auda, sa citeasca si sa primeasca cu evlavie cuvintele acestei carti! Dar aceia, care o citesc numai pentru a pune la indoiala cuvintele ei sau a le dispretui, mai bine nu s-ar fi nascut.” (Byron, poet englez)

        “O dovada splendida despre exactitatea descrierilor biblice este cartea Iona, atat de batjocorita cu cateva secole mai inainte. Descoperirile modern au aratat cat de adevarate sunt toate cele spuse acolo.” (Marcus von Niebuhr, istoric)

iulie 17, 2014

BATRANUL CHINEZ LI

“Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos, fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede.” [Romani 1:16]

 

        Misiunea din China a lucrat odinioara spre marea binecuvantare a acestei tari mari. Vestea crestina a patruns pana in cele mai indepartate zone.

        In Sining, in China de nord-vest, venise la credinta in Domnul Isus Christos batranul Li. De atunci vizita in fiecare duminica, fie ca ploua, fie ca era soare, strangerile laolalta ale credinciosilor. Li locuiain munti la o departare mare de oras. Drumul ducea in mare parte intr-o vagauna foarte ingusta, care devenise nesigura datorita lupilor si hotilor. Dar batranul om se bucura atat de mult de ziua de duminica, incat cu o noapte inainte nu putea sa doarma de bucurie. Imediat ce cantau cocosii, pornea la drum, cant ape tot drumul si nu venea niciodata prea tarziu. Chiar si in zilele cele mai geroase ale iernii sosea stralucind de bucurie la misiune. Deoarece viata si marturia sa erau in concordanta, multi au fost condusi prin el la mantuire.

        Batranul Li a fost odinioara un pagan. Nu este el oare o marturie minunata pentru ceea ce poate face harul lui Dumnezeu, aratat in Christos Isus, dintr-un pagan? Nu ne rusineaza drumul acestui batran crestin, bucuria sa in mantuire si ravna sa?

iulie 16, 2014

PLANURI ALESE (2)

“Cine se uita dupa vant, nu va semana, si cine se uita dupa nori, nu va secera.” [Eclesiastul 11:4]

 
        In zilele noastre, transplantul de ficat reprezinta o operatie de rutina efectuatain spitalele din toata lumea, iar oamenii, care candva nu mai aveau nicio speranta in aceasta privinta, duc acum o viata fericita. La baza acestui beneficiu pentru umanitate a stat intelepciunea daruita de Dumnezeu oamenilor care au muncit. Si in acest domeniu s-au adeverit cuvintele inteleptului Solomon, care spunea:”Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste este lipsa” (Proverbe 14:23).

        Nu toti suntem chemati sa ne ocupam de transplanturi. Dar toti avem un rost pe pamant. “Adevarata menire a omului este de a trai, nu doar de a exista. De aceea nu-mi voi irosi zilele sa mi le lungesc. Voi folosi clipele ce mi s-au incredintat cat mai cu folos”, spunea scriitorul American Jack London.

        Tinerilor, care va aflati la inceputul vietii, al unei cariere, si voi sunteti chemati sa va faceti planuri alese, sa staruiti in ele, sa obtineti rezultate pentru folosul semenilor. Dumnezeu da intelepciune celor ce staruie in bine. Incredintati-va in Dumnezeu si munciti cinstit si veti vedea ca multe greutati se vor muta de la locul lor. Nu faceti umbra pamantului. Apucati-va de treaba chiar acum!

iulie 15, 2014

PLANURI ALESE (1)

“Dar cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese.” [Isaia 32:8]

        Thomas Starzl a devenit interesant de transplantul de organe pe vremea cand isi facea rezidentiatul in chirurgie. In annul 1958 a facut mai multe transplanturi de ficat la caini, insa toti au murit la doua zile dupa operatie. Un an mai tarziu a gasit o cale de a stabiliza circulatia sangelui, si cainii au trait o saptamana. In annul 1963 a efectuat primul transplant uman de ficat, insa pacientul a facut hemoragie puternica si a murit.

        Desi avusese un esec, medical nu s-a dat batut si a staruit in planul sau cel b un. In annul 1968, medical a dat publicitatii rapoartele noilor incercari de transplant. Toti cei sapte copii supravietuisera, insa patru dintre ei au murit in urmatoarele sase luni. Un rezultat incurajator, insa nu spectaculos. Dupa 23 de ani de la prima incercare, Starzl si echipa sa au gustat ravnitul success:19 din cei 22 de pacienti care suferisera operatia de transplant de ficat au trait perioade lungi. Starzl a fost criticat, chiar defaimat de comunitatea medicala pentru incercarile sale, insa el a staruit in aceasta lucrare buna cu beneficii pentru toti oamenii.