iunie 12, 2014

VOCABULARUL ELECTRONIC

“…ei dovedesc ca lucrarea legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.” [Romani 2:15] 

        In ultimul timp s-au dezvoltat programe de calculator, care verifica textul din punct de vedere al scrierii gramaticale corecte. In principal, un astfel de program consta dintr-un “vocabular electronic”. Daca un cuvant nu este cuprins in vocabular, apare o atentionare de greseala. In cazul unei atentionari de greseala se poate reactiona astfel: este ignorata, este declarat ca fiind correct cuvantul subliniat si este preluat in vocabular, sau cuvantul poate fi corectat si adaugat scris correct in vocabular.

        Cand nu traim conform Cuvantului lui Dumnezeu apare atentionarea de greseala; constiinta noastra sa anunta intotdeauna cand gresim.

        Asa cum dictionarul trebuie sa corespunda regulilor limbii respective, tot asa si “legea din inima” trebuie sa corespunda liniei directoare de morala a lui Dumnezeu. David, cunoscutul imparat al lui Israel, a dorit sa traiasca dupa Cuvantul lui Dumnezeu: “Legea Ta este in fundul inimii mele” (Psalm 40:8). Sa facem si noi din Cuvantul lui Dumnezeu linia directoare a vietii noastre!

iunie 11, 2014

MACAR O PAGINA

“In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti .” [Faptele Apostolilor 4:12]

        Un misionar a relatat odata cum in urma cu cativa ani un African a parcurs 80 de km pentru a solicita la o misiune un Noul Testament. Din pacate, tocmai atunci, acolo nu mai era niciun exemplar. Atunci misionarul a auzit rugaciunea miscatoare: “Atunci da-mi cel putin o pagina din Testamentul tau.”

        O singura pagina ar fi fost suficienta pentru acest African si ar fi fost o rasplata pentru straduinta sa. – O singura propozitie este suficienta pentru a schimba intreaga dumneavoastra viata: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3:16). Numai printr-un singur Nume puteti obtine mantuirea, prin Numele Isus Christos.

        Insetati sa-L cunoasteti, ca acest african despre care am relatat? Doriti intr-adevar acum Cuvantul lui Dumnezeu? Doriti sa fiti salvat din pacatele dumneavoastra de Isus Christos?

        Desi, credinta nu vine de la sine. Ea este un dar al lui Dumnezeu, care este dat celor care Il cauta.

iunie 10, 2014

CUI APARTINEM?

“…ei insisi istorisesc… cum de la idoli v-ati intors la Dumnezeu, ca sa slujiti Dumnezeului Celui viu si adevarat.” [1 Tesaloniceni 1:9]

        In Olanda secolului al XVII-lea era cunoscut numele unei femie: Ana Maria van Schurmann. Ea coresponda in mai multe limbi cu cei mai renumiti scriitori din Europa si sfaturile ei erau appreciate chiar si de cei care erau experti in materie de arta si de stiinta.

        Insa viata Anei Maria era caracterizata de ceva mai inalt. Ea era o crestina adevarata. Ea isi amintea bine de vorbele ingrijitoarei sale din copilarie, care repeta cuvintele: “Eu nu imi apartin mie, ci eu apartin credinciosului meu Mantuitor, Isus Christos.” Aceste cuvinte au ramas in inima Anei Maria, care intr-o zi s-a decis sa-L accepte in viata ei pe Mantuitorul. Ea era bucuroasa ca a pus la o parte faptele omului vechi si a ales partea cea buna a credintei care nu i se va lua niciodata. In trecut ea dorise gloria lui Dumnezeu, insa si pe a sa proprie, acum insa ea urmarea un singur scop: onoarea Celui ce a rascumparat-o pentru viata vesnica.

        Daca mergi pe urmele Mantuitorului, si tu, cititorului, vei putea spune cui apartii si cui slujesti. Astfel de oameni sunt calatori fericiti prin viata.