august 29, 2013

NU LASA CE E RAU SA INTRE IN VIATA TA


“În vremea aceea a venit Ioan Botezatorul, si propovaduia în pustia Iudeii. El zicea: „Pocaiti-va caci Împaratia cerurilor este aproape.” Ioan acesta este acela care fusese vestit prin proorocul Isaia, când zicea: ”Iata glasul celui ce striga în pustie: „Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile.” [Matei 3:1-3]

 

     Într-o legenda se spune ca un om a trait tot timpul vietii într-o oaza din pustie. În tot acest timp, singura lui îndeletnicire a fost cresterea animalelor. Într-o zi însa s-a hotarât sa mearga în oras si sa viziteze un prieten pe care nu-l mai vazuse din copilarie. Si-a luat camila si dupa câteva zile a ajuns la casa prietenului. Ajuns în oras a fost însa foarte surprins ca în loc de animale, pe sosea a vazut multe masini. Fiindca nu mai vazuse astfel de ciudatenii si-a luat camila si a plecat sa le examineze cu si mai mare atentie. Prins însa de aceasta curiozitate, n-a mai fost atent la trafic si-a fost accidentat usor de o masina. Pentru a fi examinat medical, o salvare l-a dus imediat la spital. Dupa ce i-au fost pansate ranile, beduinul s-a reîntors la casa prietenului sau si mai impresionat de acesti monstri de fier ce alergau pe sosele. Multumitori ca nu s-a întâmplat nimic grav, cei ai casei au organizat o masa festiva în cinstea musafirului lor, la care au invitat toti vecinii. În timpul mesei, sotia prietenului a mers în bucatarie ca sa pregateasca o cafea. Imediat însa ce a auzit zgomotul râsnitei, omul pustiei a alergat repede în bucatarie, a luat râsnita si a trântit-o de podea, facând-o bucati. Când a fost întrebat de ce a procedat astfel, omul pustiei a raspuns: „domnilor, trebuie sa distrugeti acesti monstri cât sunt înca pui, pentru ca atunci când ajung mari devin periculosi si nu le mai poti face nimic!”

     Nu-i asa ca zâmbim de naivitatea acestui beduin? Rationamentul lui este însa foarte corect, pentru ca mânia, invidia, resentimente si obiceiurile rele, trebuie înfrânte cât sunt înca în fasa, pentru ca atunci când cresc, nu mai putem face nimic.

august 28, 2013

ESTI ATENT LA DETALII?


“Nu ca am si câstigat premiul, sau ca am ajuns desavârsit; dar alerg înainte, cautând sa-l apuc, întrucât si eu am fost apucat de Hristos Isus.” [Filipeni 3:12]

     Este uimitor sa observi ce schimbari profunde se petrec în viata, atunci când suntem concentrati asupra solutiilor si nu asupra problemelor. Nu cu mult timp în urma, doctorul Peter Boasberg din California, a fost invitat la o conferinta unde s-a asezat la masa cu un grup de colegi ce lucrau în acelasi domeniu medical. În timpul discutiilor pe care le-au purtat în timpul mesei, unul dintre doctori a prezentat noul sau experiment în tratarea infectiilor. Acesta spunea ca foloseste veninul pe care îl extrage de la anumite insecte, pentru a opri înmultirea bacteriilor ce provoaca infectia. Toti cei de la masa l-au ascultat cu atentie, dar pentru ca aceasta metoda de tratament înca nu era înca recunoscuta legal, nu i-au dat prea mare importanta. Mergând acasa însa, doctorul Peter Boasberg a observat  ca starea de sanatate a unuia dintre pacientii sai ce avea o boala infectioasa, s-a agravat brusc. Vazând ca acesta nu reactioneaza la nici un tratament, si-a adus aminte de procedura folosita de colegul sau.  Sunându-l, a primit de la acesta o anume doza de venin pe care, cu acordul pacientului, a injectat-o celui bolnav. În numai câteva zile, acel pacient ce nu mai avea nici o sansa de viata, s-a facut bine!

     Ce s-ar fi întâmplat daca doctorul Boasberg ar fi privit solutia folosita de colegul sau cu suspiciune? Sau daca în timpul acelei discutii, doctorul s-ar fi gândit la altceva? O viata ar fi fost curmata înainte de vreme!

     Când suntem concentrati asupra a ceea ce este înainte si luam în considerare solutiile, viata noastra este condusa de un ideal pe care dorim sa-l atingem. Acesta va domina fiecare aspect al vietii, facându-ne sa fim plini de dedicare.

august 27, 2013

ESTI GATA ORICAND A-L SLUJI PE DUMNEZEU?


“Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit.” [1 Petru 4:10]  

     Albert Schweitzer, a fost invitat în anul 1935 la serbarea de absolvire a unei grupe de elevi de gimnaziu. Adresându-se absolventilor, acesta le-a spus: ”Nu stiu ce viitor v-a rezervat viata. Se poate ca unii dintre voi sa ajungeti sa detineti pozitii remarcabile în societate. Altii sa ajungeti mari scriitori, pictori sau artisti. Dar cu toate acestea pot sa afirm ca unii dintre voi vor fi cu adevarat fericiti. Acestia sunt toti acei ce au învatat sa slujeasca!”

     Aceasta declaratie facuta de cel ce a gustat din bucuria slujirii, contine un mare adevar, potrivit caruia putem afirma ca momentele de nefericire din viata noastra, nu au alta cauza decât esecul în slujire.

    Un adevarat crestin este omul care în orice vreme este gata sa slujeasca lui Dumnezeu si sa-i slujeasca pe semeni.