ianuarie 05, 2011

DUMNEZEU NE POARTA DE GRIJA MEREU

“In adevar, insusirile nevazute ale LUI, Puterea LUI VESNICA si DUMNEZEIREA LUI se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de EL!” (ROMANI 1:20)
 
Preaiubitilor încep prin a va dori din toată inima DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU FIECARE ZI A ACESTUI AN AL ÎNDURĂRII 2011 .
Ma bucur mult de lucrarea care se face prin aceasta cale si zic ca El sa dea sământa Samanatorului în continuare ca răsplata sigur va veni !
Uitam de multe ori CA TATAL NOSTRU ESTE REGELE !!! [(este Rege si pentru tine dragul meu ???Pai daca EL ESTE REGE atunci de ce mai umbam cateodata in zdrente (spirituale vorbesc )?] UITAM CA AL LUI ESTE CERUL SI PAMANTUL SI TOT CE CUPRINDE EL ? UITAM CA EL STIE PULBEREA UNIVERSULUI SI NUMARUL ATOMILOR DIN PRAFUL STELAR SI FIRUL DE IARBA ? UITAM CA IN LOCASUL LUI TOATE STRIGA: "SLAVA"...(striga si tu daca poti ...daca nu esti doborat de boala ,intristare ,frica, pacat necredinta sau aroganta ...sunt destui rapusi ...NU TE LASA SI TU RAPUS !!! CI STRIGA SLAVA ) cine este Cel in care Tu crezi ?
In Vechiul Testament, preaiubitilor, Domnul Dumnezeu spune in nenumarate randuri poporului credincios: "sa nu uiti cutare si cutare lucru ....sa nu uiti ce a facut Dumnezeu pentru tine (diavolul asa de mult doreste s-o faci ....) sa nu uiti ca din acele minuni, semne, lucrari se vede clar PUTEREA LUI VESNICA ...DUMNEZEIREA LUI...., NEMURIREA LUI..., DRAGOSTEA LUI SI PURTAREA LUI DE GRIJA ..(noi le vedem zi de zi ...sau ni se mai "aburesc" lentilele...? sterge-le zilnic !) ce ne impiedica dragul meu sa ne infruptam zilnic din dragostea Lui proaspata si bunatatea Lui? Daca rezervorul inimii tale e gol de ce nu vii la El sa ti-l umple ? cum de uiti tu si cu mine (cateodata ) cat de intelept si puternic e El? El poate face ca pamantul sa alerge in spatiu in jurul axei sale cu aproximativ 1670 km pe ora la Ecuator, …in jurul Soarelui cu 30 de Km pe secunda iar in jurul Caii Lactee?...250 km/sec si NU POATE REZOLVA PROBLEMA TA ???...sau poate credinta mea e mica sau deloc ….? Sau poate pacatul meu …?..sau poate …? Sau..? sau…? …
MERITA !!!...ai timp sa te convingi în tot anul acesta pe care ti-l face Cadou!
 

Nelu B - Tr. Mag.



AMR: O MEDITATII

ianuarie 04, 2011

INTIMITATE

In diminetile cu multa confuzie in inima si in viata, nu am putere sa ma bucur… Daca nu iau decizia de-a ma ridica si de-a cere putere din Puterea Ta, as fi doborata. Esti un Maestru care stii sa cobori speranta in mijlocul furtunii.
Si nimeni nu stie ce batalie se da in sufletul meu… Doar Tu… Le stii pe toate… In intimitate cu Tine: iau pixul si scriu, literele se astern cu viteza pe hartia alba; imi astern emotie dupa emotie; las’ lacrimile sa-si caute calea convenabila; gandurile pleaca in zari departate, uneori le pierd de sub controlul meu.
Ma trezesc ca visez… dar visez cu Tine.
Visul meu e mare in intimitate cu Tine, dar nu-mi este frica de el.
In realitate il vad extrem de mare, iar eu prea mica ca sa-l implinesc. Ce pot face eu pentru o natiune ca a mea? Cum pot sa aduc speranta in intunericul spiritual?
Dar…imi iau privirea de pe mine si de pe acest vis si ma indrept spre Tine, Dumnezeul Dumnezeilor. In toata splendoarea Iti vad tronul de domnie. Poala hainei Tale invadeaza aceasta lume. Frumusetea Ta straluceste mai puternic decat lumina soarelui. In fata tronului Tau e mereu inchinare curata si sfanta.
Atunci inteleg cat de mica sunt si cat de lipsita de credinta sunt. Si totusi, Tu, m-ai ales. Tu mi-ai dat statut de copil al Tau. E prea adanca pentru mine aceasta dragoste ce mi-o porti zi de zi; e prea profunda intelepciunea Ta. Atunci, in intimitate cu Tine, aleg sa pun visul meu la picioarele Tale si sa ma inchin cu reverenta in Fata Regelui Regilor. Pentru ca stiu si inteleg ca esti Dumnezeu vrednic de incredere.”
Cu acestea ne luptam poate zi de zi, dar ce poti face ca sa-ti schimbi atitudinea? Te ajuta razvratirea? Te ajuta ingrijorarea? Te ajuta nepasarea? Cu siguranta ca nu te ajuta!!! Mai degraba te doboara!!!
Atunci ia Cartea Cartilor si cauta Calea Adevarata si Unica pentru viata ta!!! Du-te in intimitate cu Cel Care a creat cerul si pamantul!!!

Virginia Greceaniuc

AMR: O MEDITATII

ianuarie 03, 2011

O LUMINA

 „Când S-a apropiat de cetate si a văzut-o, Isus a plâns pentru ea si a zis: „Dacă ai fi cunoscut si tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi” (Luca 19:41-42)


        Sărbătorind venirea în lume a Mântuitorului ar fi bine să ne amintim ratiunea acestui act cu consecinte cosmice. Domnul, care era si este „adevărata Lumină” Îsi începe umblarea pe Pământ încercând să lumineze oamenii în bâjbâiala lor. Spre sfârsit, văzând starea „cetătii”, Domnul plânge. Doar că nu se opreste numai la a plânge. Putin timp după aceea avea să moară pe o cruce pentru „cetate”.
Este vremea colindelor... Se proclamă Vestea bună... Se cântă despre steaua Betleemului... Facem aceste lucruri cu nădejdea vie că mântuirea e la îndemâna oricui „care crede din toată inima”? Suntem dispusi să fim mereu o lumină pentru lumea căzută sau am devenit o simplă lumânare aprinsă la căpătâiul ei?
Sunt cercetat?... „O, adevărat si cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătosi”, dintre care cel dintâi sunt eu” (1 Timotei 1:15) Venirea Domnului Isus în lume este evenimentul care a schimbat definitiv cursul istoriei. Cel putin al unora...
Înduiosati peste măsură de imaginea Pruncului aşezat în ieslea rece uităm că degeaba am trecut cu reverentă si înduiosati pe la iesle dacă nu ne-am prăbusit vinovati si smeriti în genunchi la poalele crucii de la Calvar...


Rita

AMR: O MEDITATII
--