ianuarie 27, 2015

CALENDARUL LUI COTSWORTH

“Orice lucru El il va face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei. ” [Eclesiastul 3:11]

 

Moses Bruine Cotsworth s-a nascut in apropiere de New York in anul 1859 si a lucrat ca angajat la caile ferate. El era un fanatic al cifrelor si s-a indragostit de statistici. Adevarata sa pasiune a fost sa reformeze calendarul. Ideea de baza a calendarului sau era foarte simpla. Cotsworth a impartit anul in 13 luni, fiecare formata din 28 zile, asa incat fiecare prima zi a lunii sa inceapa cu duminica. Luna in plus a numit-o Sol si a intercalat-o intre iunie si iulie. Deoarece 13x28 dau numai 364 de zile, Cotsworth a descoperit o zi proprie de sarbatoare, ziua de Craciun. Aceasta insa nu era socotita ca zi si se afla intre 22 si 23 decembrie. In acest mod a rezolvat si problema cu anul bisect. In general era un sistem logic genial, dar din nefericire nu a avut succes. Acest om nu a reusit sa convinga suficienti oameni de acest sistem.

Din fericire, multi oameni sunt convinsi ca exista o singura cale pe care ne putem petrece util timpul vietii noastre, indiferent dupa ce calendar. Ei au recunoscut ca sunt vinovati in fata lui Dumnezeu si au venit la El. Prin credinta in Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu, care a venit in lumea noastra in urma cu aproximativ 2000 de ani, viata lor a primit un sens si un scop. Sa folosim util timpul daruit de Dumnezeu. 

 

ianuarie 26, 2015

CHRISTOS, CAPETENIE

“Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel. ” [Matei 2:6]

 

Pe langa multele nume si titluri, care i-au fost date Domnului Isus, este si denumirea de Capetenie.

Mai intai El este Capetenia poporului sau pamantesc Israel. In aceasta postura, El S-a comportat ca un Pastor: “O, Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel”. Domnul Isus in fruntea poporului Sau a avut doar binele supusilor Sai inaintea ochilor Sai. – Si totusi, iudeii L-au rastignit! Prin aceasta, implinirea acestei profetii a intarziat. Dar ea se va implini in viitorul apropiat, cand Domnul Isus va reveni in slava – si anume ca un pastor (Matei 25:32).

Dar titlul Capetenie nu se limiteaza la poporul Israel. In imparatia de o mie de ani, El va domni peste intreg universul. El va conduce si va guverna totul cum Ii place Lui. Sub conducerea Sa se vor implini toate gandurile lui Dumnezeu cu privire la creatia de acum. Ce tinta are conducerea Sa? Ca oamenii sa nu fie mult timp orbi fata de Dumnezeu, ci sa-L recunoasca. Despre acel timp se spune: “Pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera” (Isaia 11:9).