iunie 15, 2015

AVETI UN SUFLET

„Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu." [Geneza 2:7]

„Nu va faceti griji cu privire la sufletul dumneavoastra", spune materialistul, „nu aveti niciun suflet; totul este materie." Ateul spune: „Cu moartea s-a sfarsit totul!" -„Dumnezeu e prea bun pentru a arunca pe cineva in iad", spune omul necredincios. Omul religios spune: „N-ati facut niciun omor, n-ati furat, ati facut tot ce v-a stat in putinta ca sa faceti binele. Dumnezeu va fi ingaduitor."

Dar ce spune Dumnezeu? „Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?" in pilda despre omul bogat si despre Lazar cel sarac, in care Domnul Isus ne arata putin lucrurile de dincolo, se spune: „A murit si bogatul, si l-au ingropat. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii..."

Omul are deci un suflet nemuritor. Cand moare si trupul lui este asezat in mormant, sufletul lui traieste mai departe. Acest suflet va merge in pierzare, daca nu L-a primit pe Mantuitorul. A-ti pierde sufletul este o pierdere irecuperabila, caci inseamna a pierde cerul. Toate bogatiile acestei lumi, omul trebuie sa le lase in urma lui. Dar sufletul lui ramane. El trebuie sa apara in vesnicie in fata lui Dumnezeu pentru a-si primi sentinta definitiva.