octombrie 15, 2014

FARA BANI

“Chiar si cel ce n-are bani… veniti si cumparati… fara bani si fara plata!” [Isaia 55:1]

        In 26 mai 1958 a murit la Roma la varsta de 80 de ani cardinalul Stritch din America. El a donat bisericii 33.000 de dolari. Din aceasta suma, 1.000 de dolari erau destinati pentru citirea unor liturghii pentru sufletul lui. Restul urma sa-l primeasca episcopul de Chicago.

        Desi Stritch a fost un barbat cu functia de conducere in biserica sa, a crezut ca trebuie sa dea 1.000 de dolari pentru pacea sufletului sau. Nu sta in spatele acestei pareri o nesiguranta miscatoare, ba chiar lipsa de speranta? Ce trebuie si ce poate face unul care este sarac si nu poate dona bisericii bani pentru asigurarea sufletului sau? Pacea vesnica nu poate fi cumparata cu bani, nici nu poate fi mostenita sau daruita. Dumnezeu daruieste aceasta pace fiecarui om care cu parere de rau sincera si cu cainta cu privire la pacatele sale vine la Salvatorul Isus Christos, recunoaste in fata Lui vina sa si accepta gratuit harul Sau. Cuvantul lui Dumnezeu spune: “Cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata” (Ioan 5:24). Nu prin fapte, ci doar prin credinta simpla in Salvatorul! Astazi poti primi gratuit aceasta pace si siguranta mantuirii vesnice. Ti se pare prea ieftin? Ce ai putea oferi lui Dumnezeu ca pret de rascumparare pentru sufletul tau?  

octombrie 14, 2014

IATA OMUL

“Isus a iesit deci afara, purtand cununa de spini si haina de purpura: <<“Iata Omul!>> le-a zis Pilat .” [Ioan 19:5]

        Evanghelistul Ioan relateaza cum Pilat a incercat din nou zadarnic sa dea drumul lui Isus dup ace L-au biciuit si batjocorit. Pilat a asezat din nou pe Isus inaintea multimii. Isus era acoperit cu o haina din purpura si purta o cununa de spini. Aratand triumfator spre Isus, Pilat a sperat probabil ca multimea s-a convins ca Isus a suferit destul: “Iata Omul!” Dar pentru ei nu era de ajuns. “Cand L-au zarit preotii cei mai de seama si aprozii, au inceput sa strige: <>”.

        Pilat – uimit de dorinta nestavilita a multimii de a omori pe Isus – le-a zis: “Luati-L voi si rastigniti-L, caci eu nu gasesc nici o vina in El.” Incercand zadarnic sa se distanteze de aceasta problema a repetat sentinta lui de odinioara, scotand din nou in evidenta neviinovatia lui Isus. Dar multimea nu voia sa stie nimic de aceasta. “Iudeii i-au raspuns: <>” Cand iudeii au facut cunoscut revendicarea lui Isus de Fiul lui Dumnezeu, se pare ca Pilat a ajuns intr-o incurcatura. In intrebarea adresata lui Isus: “De unde esti Tu?” se recunoaste uimirea, cat si derutarea si spaima.

octombrie 13, 2014

MOMENTUL DECIZIEI

“Omul nu este stapan pe suflarea lui ca s-o poata opri si n-are nicio putere peste ziua mortii.. .” [Eclesiastul 8:8]

        Trenul 884 “Wilhelm Conrad Rontgen” se afla pe traseul sau obisnuit de la Munchen la Hamburg, inaintand cu viteza de 200 km pe ora. Nenorocirea s-a petrecut la ora 10:59. La unul din vagoane s-a desprins o roata defecta. Trenul a deraiat si a intrat in plina viteza intr-un pod. Vagoanele au intrat unul in latul si au rupt podul. Masele de beton au ingropat oamenii si vagoanele. Bilantul groaznic a fost 101 morti si multi raniti grav.

        Traim intr-un timp al vitezei. Toti ne aflam intr-o uluitoare calatorie prin aceasta viata. Trista intamplare relatata mai sus este una dintre multele dovezi ca viata noastra este trecatoare. Realitatea biblica: “caci orice faptura este ca iarba, si toata slava ei, ca floarea ierbii” ne sta in fata la tot pasul. Fiindca suntem asa de trecatori, Dumnezeu a pregatit o posibilitate imediata de mantuire a sufletelor noastre. Isus Christos este Calea spre cer, spre vesnicia fericita cu Dumnezeu. Cine nu vine astazi la Christos nu stie daca maine va mai avea prilejul. Totul depinde de momentul actual al deciziei fiecarui om in parte pentru a-L urma pe Christos!