mai 10, 2011

INCHINAT DOMNULUI (2)

"Când un bărbat sau o femeie se va despărti de ceilalti, făcând o juruintă de nazireat, ca să se închine Domnului, să se ferească de vin si de băutură îmbătătoare... briciul să nu treacă pe capul lui... să nu se apropie de un mort... În tot timpul nazireatului, să fie închinat Domnului!" [Numeri 6:2-8]

Ce învătăm din legea Nazireatului? Că cel ce se numeste crestin trebuie să fie lucid, responsabil si sfânt, să fie ca si Dumnezeu. Asa cum semnul nazireului era vizil pentru toti oamenii, tot asa si sfintenia noastră trebuie să fie vizibilă pentru orice om care ne cunoaste si nimeni să nu ne dispretuiască, iar dacă pe nedrept cineva ar găsi vreo pricină, vorbindu-ne de rău, prin felul frumos în care ne trăim viata, Domnul Isus îl va face de rusine pe cel clevetitor.
Asadar, nazireatul înseamnă înfrânare, înseamnă acceptarea statutului pe care-l avem, înseamnă a-l sluji cu bucurie pe Dumnezeu, fără nicio conditie, fără a căuta lucrurile pe care lumea le caută, iar răsplata care-l va însoti pe omul pus de-o parte pentru El este că: Fata Domnului va străluci totdeauna peste omul acela, oriunde ar fi el pe pământ.
Legea nazireatului nu a fost valabilă doar înainte de Domnul Isus, si tocmai faptul că Domnul Isus a fost un nazireu, arată că fiecare dintre noi, bărbat sau femei, care-l luăm pe Domnul Isus model de viată, si dorim să călcăm pe urmele Lui, trebuie să fim un nazireu, adică să trăim curat, sfânt si dedicati total lui Dumnezeu, abtinându-ne de la ceea ce nu-i place Lui, acceptând separarea totală de duhul lumii si renuntând la toate „drepturile noastre”, apărând drepturile lui Dumnezeu.
Fie ca si despre viata noastră Domnul Isus să spună în ziua aceea, când vom sta în Fata Tronului Său, că tu si eu, în tot timpul vietii noastre, am trăit închinati lui Dumnezeu! Amin!

Cristina



mai 09, 2011

INCHINAT DOMNULUI (1)

"Când un bărbat sau o femeie se va despărti de ceilalti, făcând o juruintă de nazireat, ca să se închine Domnului, să se ferească de vin si de băutură îmbătătoare... briciul să nu treacă pe capul lui... să nu se apropie de un mort... În tot timpul nazireatului, să fie închinat Domnului!" [Numeri 6:2-8]

A fi nazireu însemna abtinerea de la anumite lucruri, pentru a deveni sfânt si închinat lui Dumnezeu, pus de-o parte pentru Domnul. De fapt nazireatul reprezinta o dedicarea totală lui Dumnezeu, astfel încât nazireul nu mai trăia pentru foloasele lui, ci trăia pentru a împlini scopurile lui Dumnezeu.
Această juruintă de nazireat, pe care o persoană o făcea înaintea lui Dumnezeu, se referea la o închinare speciala, pentru o perioada limitata de timp, in care nazireul se închina Domnului într-un mod special, petrecând timp în singuratate cu Domnul, dorind să crească spiritual si tot mai mult să-l cunoască pe Dumnezeu.
Suntem in vremea de pe urmă, când această lege, a nazireatului, trebuie împlinită atât de bărbati cât si de femei, de toti cei care doresc să fie răpiti la cer, si trebuie ca sfintenia să ne fie podoabă zi de zi, de aceea să petrecem mai mult timp cu Domnul Isus, abtinându-ne să facem ceea ce face lumea.
Nazireul nu trebuia să guste vin, spiritual însemnând că el trebuia să fie un om cu o minte clară, având discernământ si responsabilitate pentru lucrarea încredintată, trăind vigilent fată de orice ispită în care satan l-ar fi atras.
A nu se atinge de un mort inseamna că nazireul trebuia să se ferească de orice compromis, el fiind un exemplu pentru altii si un model de urmat, stiind că doar în sfintenie se putea apropia de Dumnezeu. Compromisul murdăreste inima, iar necuratia inimii întrerupe procesul apropierii noastre de Domnul Isus, îndepărtându-ne tot mai mult de Adevăr, de aceea, atunci când a intervenit o necuratie, trebuie imediat îndepartata prin mărturisire si abia apoi procesul apropierii noastre de Domnul Isus este reluat.



Cristina