octombrie 11, 2008

ÎNDEPĂRTEAZĂ CONTAMINAREA

"Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu" (Matei 5:8)

___Daca inima ta este curata, Il vei vedea pe Dumnezeu unde altii nu-L vad, Il vei auzi cand altii nu-L aud si vei comunica cu El intr-un mod pe care ei ar dori sa-l imite. Acest cuvant "curat" ar putea fi tradus prin expresia "fara contaminare". Este diferenta dintre un izvor curat si unul poluat, inseamna ca gandirea ta fireasca trebuie abandonata si interesul pentru propria fiinta rastignit in fiecare zi.
___Diferenta dintre iertare si curatire este aidoma diferentei dintre a taia o buruiana si a o smulge din radacina. Iertarea are de-a face cu rezultatul pacatului; este usor de identificat. Curatirea are de-a face cu cauza pacatului; nu este ceva usor deoarece are de-a face cu trasaturile firesti si cu slabiciunile de caracter. Iertarea vine in urma marturisirii, curatirea vine in urma umblarii in lumina: "Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat" (1 Ioan 1:7). Il rogi tu pe Dumnezeu sa-ti ierte acelasi pacat din nou si din nou? Faci lucrul acesta fiindca trebuie sa experimentezi adevarata curatire? Daca vrei asta trebuie sa rezolvi cauza!
___Biblia spune ca inima noastra trebuie sa fie taiata imprejur (Romani 2:29). In inteles spiritual, aceasta inseamna sa tai tot ceea ce are-tendinta de a promova si a produce firea noastra, intelegi? Unele lucruri nu sunt rele in ele insele, dar daca ele rapesc din timpul si rolul lui Dumnezeu in viata ta, acestea trebuie sa dispara! Dumnezeu a spus poporului Sau: "Domnul, Dumnezeul tau, iti va taia imprejur inima ta si inima semintei tale, si vei iubi pe Domnul, Dumnezeul tau, din toata inima ta si din tot sufletul tau, ca sa traiesti" (Deuteronom 30:6). Vrei sa-L vezi pe Dumnezeu, sa-L auzi pe Dumnezeu si sa comunici cu El mai clar? indeparteaza contaminarea din inima ta!

octombrie 10, 2008

JUDECÂND DUPĂ APARENȚE

"Nu judecati dupa infatisare.." (Ioan 7:24)

___Cand Jimmy, nepotul cantaretului de muzica country Lonzo Green l-a rugat sa acordeze chitara unui prieten, el a acceptat. Problema era ca prietenul lui Jimmy era din tabara nepotrivita, iar parintii lui Jimmy nu-l lasau in casa lor. Asa ca se intalnira afara. La apropierea tanarului, Green baga de seama timiditatea acestuia, purtarea si privirile piezise de la magazinul din apropiere. Lonzo Green, care experimentase saracia si discriminarea pe propria piele, acorda chitara veche a baiatului, canta cateva cantece si il invata cateva acorduri. Tanarul ii multumi si pleca insotit de amintirea calda pe care o va purta pe tot parcursul remarcabilei sale vieti. In cele din urma, baiatul trecu in tabara buna cu chitara lui, cu vorba lui domoala si zambetul sfios si nu a mai fost niciodata respins in acea casa. Aceasta fiindca baiatul care nu fusese primit in casa era .. Elvis Presley. Domnul Isus a spus: Uitati-va dincolo de suprafata ca sa puteti judeca corect". Aceasta fiindca Isus a experimentat El insusi durerea respingerii; nici macar "ai Sai nu L-au primit" (Ioan 1:11). Iacov spune: "Fratii mei, sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului. Caci, de pilda, daca intra in adunarea voastra un om cu un inel de aur.. ziceti: "Tu sezi in locul acesta bun!" si apoi ziceti saracului: "Tu stai colo in picioare!" Sau: "Sezi jos la picioarele mele!" Nu faceti voi oare o deosebire in voi insiva .. Ascultati, preaiubitii mei frati: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt saraci in ochii lumii acesteia, ca sa-i faca bogati in credinta si mostenitori ai imparatiei pe care a fagaduit-o celor ce-L iubesc? Dar daca aveti in vedere fata omului, faceti un pacat.." (lacov 2:1-9). Da, discriminarea este un pacat! William Cooper spunea: "Gandurile noastre sunt maini nevazute care ii modeleaza pe cei cu care ne intalnim. Ceea ce credem ca sunt este ceea ce vor deveni pentru noi". Asadar, la ce te gandesti cand intalnesti oameni care nu sunt exact ca tine?

octombrie 09, 2008

EXPERIENȚA DE PE VÂRFUL MUNTELUI

"Caci n-as indrazni sa pomenesc nici un lucru, pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine" (Romani 15:18)

___Intr-o zi Domnul Isus si-a dus ucenicii pe varful unui munte unde a fost schimbat la fata: "fata Lui a stralucit ca soarele, si hainele I s-au facut albe ca lumina. Si iata ca li s-a aratat Moise si Ilie, stand de vorba cu El" (Matei 17:2-3). Petru a fost atat de prins de aceasta experienta, incat a dorit sa ramana acolo. "Doamne, este bine sa fim aici; daca vrei, am sa fac alte trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise si una pentru Ilie" (Matei 17:4). Dar Isus a spus "Nu" si i-a condus jos pentru a face o lucrare intr-un baiat posedat de un demon. Este bine sa ai experiente cu Dumnezeu pe varful muntelui; dar nu poti ramane acolo. Sunt lucruri de facut si ai fost chemat sa le faci!
___In cortul Vechiului Testament, Marele Preot intra in "sfanta sfintelor" o data pe an, unde avea privilegiul de a vedea slava lui Dumnezeu. Dar lucrarea Domnului se facea afara, printre oameni! Imagineaza-ti ca prezenta lui Dumnezeu este atat de intensa incat cladirea in care te afli se cutremura. Asa i s-a intamplat lui Isaia (Isaia 6: 1-4). Dar apoi a trebuit sa mearga si sa implineasca planul lui Dumnezeu. Exista un echilibru. Trebuie sa petrecem timp de calitate cu Dumnezeu, apoi sa luam din prezenta lui Dumnezeu raspunsurile de care au nevoie cei din jurul nostru.
___Pavel a spus: "Caci n-as indrazni sa pomenesc niciun lucru, pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine". Pavel nu s-a mandrit cu ceea ce facuse Dumnezeu pentru el, ci cu ceea ce Hristos facea prin el. Intelegi? Este timpul sa cobori de pe munte si sa pornesti la treaba!

octombrie 08, 2008

AȘTEAPTĂ TIMPUL ALES DE DUMNEZEU

"Este o proorocie, a carei vreme este hotarata .. asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit" (Habacuc 2:3)

___Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii; tot ceea ce face El este prin hotarari. O hotarare este pur si simplu o intalnire sau un eveniment care a fost deja stabilit. Dumnezeu are un timp programat pentru doua lucruri care sa se intample in viata ta: promisiunile Lui si scopul Lui. Poti conta pe aceasta! Indiferent prin ce treci astazi, poti avea pace stiind ca nimic din ceea ce face dusmanul nu-ti va fura aceste doua lucruri.
___Problema apare cand incercam sa grabim timpul lui Dumnezeu. Cand Domnul iti da o promisiune este ca si cand sadeste o samanta; ea are nevoie de timp pentru a prinde radacina si pentru a rodi. Toate mamele cunosc ordinea; mai intai samanta, apoi sarcina si dezvoltarea din pantece si in cele din urma ziua nasterii. Ce face ea in tot acest timp? Se pregateste! Se pregateste pentru bucuriile si responsabilitatile de parinte, caci cand ii vine sorocul, cel mic o anunta: "Gata sau nu, eu sosesc!" Psalmistul scrie: "Nadajduieste in Domnul, pazeste calea Lui, si El te va inalta ca sa stapanesti tara: vei vedea pe cei rai nimiciti" (Psalmul 37:34).
___Trebuie sa inveti diferenta dintre ceea ce poti tu face si ceea ce poate face Dumnezeu. Nebunii dau buzna. Daca nu vrei sa risti sa amani implinirea planului lui Dumnezeu pentru viata ta, invata sa astepti. Proorocul a spus: "Este o proorocie, a carei vreme este hotarata .. asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit". De fiecare data cand devii ingrijorat si nerabdator, adu-ti aminte: "Viata mea nu se poate sfarsi fara sa se intample anumite lucruri. Dumnezeu a spus-o si El va face ca greutatile sa treaca!"

octombrie 07, 2008

CÂND Al PASIUNE

"Iata la ce lucrez eu, si ma lupt dupa lucrarea puterii Lui, care lucreaza cu tarie in mine" (Coloseni 1:29)

___Doresti tu bunatatile lui Dumnezeu pentru viata ta? Nu calea spre confort te va duce acolo, ci calea jertfirii. Nu este usor sa te trezesti devreme cand altii dorm pentru a te pregati pentru provocare. Asemenea lui Isus in Gradina Ghetsimani, vei vedea ca este greu sa gasesti oameni dispusi sa fie alaturi de tine in vremurile de incercare. Dar nu poate exista slava fara pregatire! Toti ne dorim succes, dar nu toti ii putem face fata; unii prefera linistea. Nu le place critica si nu suporta presiunea. Dar daca esti genul de om care nu se multumeste sa stea deoparte, urmeaza-ti visul! Daca ai pasiune, pretul nu te va opri. Oamenii plini de pasiune sunt atrasi si impinsi spre scop (2 Corinteni 5:14).
___In unele zile iti vor curge lacrimi din ochi si vei avea noroi sub unghii, dar in ciuda zgarieturilor si vanatailor vei dobandi o bucurie care te va face sa canti la miez de noapte ca Pavel si Sila si un simt al misiunii care te va face sa strigi ca Isaia: "Iata-ma, trimite-ma!" (Isaia 6:8). Nimeni nu a spus ca este usor. In unele zile tot ce vei putea face este sa stai in picioare! Cand ai impresia ca nu poti face niciun pas, ramai in picioare. Gandeste-te ca o zi nu dureaza la nesfarsit. Nu renunta si nu te da batut. Musca-ti buzele, gusta-ti lacrimile si bizuieste-te pe ceea ce ti-a promis Dumnezeu, si tine minte, nu actionezi prin propriile tale forte: "Iata la ce lucrez eu, si ma lupt dupa lucrarea puterii Lui, care lucreaza cu tarie in mine".

octombrie 06, 2008

REALIZĂRILE TALE NU SUNT TOTUL

"Isi aruncau cununile inaintea scaunului de domnie" (Apocalipsa 4:10)

___Multi oameni alearga de la un scop la altul si totusi nu se simt niciodata impliniti! Uneori ii invidiem si totusi acesti oameni nu-si inteleg propria valoare. Ei isi ating scopurile, dar nu se bucura de realizari. Imagineaza-ti cum e sa mori chiar din pricina succesului pe care altii il invidiaza! Daca te afli in aceasta situatie, exista doar un loc de intoarcere; spre Dumnezeu! Doar El poate aduce inapoi ceea ce goana ta ti-a luat. Nu va exista niciodata ceva care poate inlocui insemnatatea lui Dumnezeu din viata ta. El te-a facut astfel. Daca ai impresia ca poti sa-ti zidesti stima de sine doar prin realizarile tale, mai gandeste-te o data! Nicio bucurie de durata nu izvoraste din culmea deja urcata. Laudele oamenilor sunt minunate, dar daca acestea ajung intr-o inima ciobita? Indiferent ce ai pus in ea, curge afara. Daca te afli in aceasta situatie, lasa-L pe Dumnezeu sa repare aceasta scurgere. Locul tau de munca nu o poate face, relatiile intime si banii nu o pot face, realizarile nu o pot face – doar Dumnezeu poate!
___"Cei douazeci si patru de batrani cadeau inaintea Celui ce sedea pe scaunul de domnie, si se inchinau Celui ce este viu in vecii vecilor, isi aruncau cununile inaintea scaunului de domnie si ziceau: "Vrednic esti, Doamne si Dumnezeul nostru" (Apocalipsa 4:10-11). Observa ca ei nu doar s-au inchinat lui Dumnezeu, ci si-au aruncat cununile (realizarile lor) la picioarele Lui. Ei au fost suficient de intelepti sa nu caute implinirea de durata in propriul lor succes. Ei au descoperit ca atunci cand vi in prezenta lui Dumnezeu poti renunta la tot si totusi sa nu pierzi. Uneori trebuie sa punem totul jos, sa privim in sus si sa spunem: "Doamne, trebuie sa petrec timp cu tine!" Adevarul este ca realizarile tale iti pot aduce o oarecare bucurie, dar numai in prezenta lui Dumnezeu vei gasi "bucurii nespuse" (Psalmul 16:11).

octombrie 05, 2008

DUMNEZEU TE FACE BIRUITOR!

"S-a dezlantuit asupra insulei un vant furtunos, numit Eurachion" (Faptele Apostolilor 27:14)

___Eurachilon! Este singura furtuna care poarta un nume in Scriptura. Inseamna taifun, iar Pavel a trebuit sa navigheze prin el pentru a-si implini destinul. Sa observam:
1) Pentru a-ti implini telul, va trebui sa treci prin furtuni. "Soarele si stelele nu s-au vazut mai multe zile, si furtuna era asa de puternica, incat la urma pierdusem orice nadejde de scapare" (Faptele 27:20). Vor fi zile in care te vei intreba cum vei iesi la liman. Dar prin harul lui Dumnezeu o vei face!
2) Furtunile descopera cat de bine il cunosti pe Dumnezeu. "Un inger al Dumnezeului al caruia sunt eu, si caruia ii slujesc, mi s-a aratat azi noapte, si mi-a zis: "Nu te teme, Pavele" (Fapte 27:23-24). Vremurile grele sunt cele care reveleaza puterea legaturii tale cu Dumnezeu.
3) Dumnezeu poate face dintr-un naufragiu un succes, iata cateva aspecte importante din aceasta relatare: a) uneori trebuie sa arunci lucruri peste bord (Fapte 27:18); b) in pofida tuturor eforturilor tale, ocazional vei esua. (Fapte 27:26); c) trebuie sa tii minte ce ti-a spus Dumnezeu si sa te bizui pe aceste cuvinte (Fapte 27:25).
4) Deseori cel mai rau lucru care s-ar fi putut intampla se transforma spre binele tau. Dumnezeu s-a folosit de acest naufragiu pentru ca Evanghelia sa ajunga in Malta, iata ce s-a intamplat cu Pavel si cu insotitorii sai cand a parasit insula: "Ni s-a dat mare cinste; si, la plecarea noastra cu corabia, ne-au dat tot ce ne trebuia pentru drum" (Fapte 28:10). Nu te mai ingrijora, Dumnezeu se va ingriji de trebuintele tale in moduri care te vor uimi. Daca esti copilul Sau, nu esti victima circumstantelor. Viitorul tau nu se afla in mana oamenilor, ci in mainile lui Dumnezeu. Iar El se ingrijeste de ce este al Lui!