octombrie 08, 2008

AȘTEAPTĂ TIMPUL ALES DE DUMNEZEU

"Este o proorocie, a carei vreme este hotarata .. asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit" (Habacuc 2:3)

___Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii; tot ceea ce face El este prin hotarari. O hotarare este pur si simplu o intalnire sau un eveniment care a fost deja stabilit. Dumnezeu are un timp programat pentru doua lucruri care sa se intample in viata ta: promisiunile Lui si scopul Lui. Poti conta pe aceasta! Indiferent prin ce treci astazi, poti avea pace stiind ca nimic din ceea ce face dusmanul nu-ti va fura aceste doua lucruri.
___Problema apare cand incercam sa grabim timpul lui Dumnezeu. Cand Domnul iti da o promisiune este ca si cand sadeste o samanta; ea are nevoie de timp pentru a prinde radacina si pentru a rodi. Toate mamele cunosc ordinea; mai intai samanta, apoi sarcina si dezvoltarea din pantece si in cele din urma ziua nasterii. Ce face ea in tot acest timp? Se pregateste! Se pregateste pentru bucuriile si responsabilitatile de parinte, caci cand ii vine sorocul, cel mic o anunta: "Gata sau nu, eu sosesc!" Psalmistul scrie: "Nadajduieste in Domnul, pazeste calea Lui, si El te va inalta ca sa stapanesti tara: vei vedea pe cei rai nimiciti" (Psalmul 37:34).
___Trebuie sa inveti diferenta dintre ceea ce poti tu face si ceea ce poate face Dumnezeu. Nebunii dau buzna. Daca nu vrei sa risti sa amani implinirea planului lui Dumnezeu pentru viata ta, invata sa astepti. Proorocul a spus: "Este o proorocie, a carei vreme este hotarata .. asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit". De fiecare data cand devii ingrijorat si nerabdator, adu-ti aminte: "Viata mea nu se poate sfarsi fara sa se intample anumite lucruri. Dumnezeu a spus-o si El va face ca greutatile sa treaca!"