octombrie 09, 2008

EXPERIENȚA DE PE VÂRFUL MUNTELUI

"Caci n-as indrazni sa pomenesc nici un lucru, pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine" (Romani 15:18)

___Intr-o zi Domnul Isus si-a dus ucenicii pe varful unui munte unde a fost schimbat la fata: "fata Lui a stralucit ca soarele, si hainele I s-au facut albe ca lumina. Si iata ca li s-a aratat Moise si Ilie, stand de vorba cu El" (Matei 17:2-3). Petru a fost atat de prins de aceasta experienta, incat a dorit sa ramana acolo. "Doamne, este bine sa fim aici; daca vrei, am sa fac alte trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise si una pentru Ilie" (Matei 17:4). Dar Isus a spus "Nu" si i-a condus jos pentru a face o lucrare intr-un baiat posedat de un demon. Este bine sa ai experiente cu Dumnezeu pe varful muntelui; dar nu poti ramane acolo. Sunt lucruri de facut si ai fost chemat sa le faci!
___In cortul Vechiului Testament, Marele Preot intra in "sfanta sfintelor" o data pe an, unde avea privilegiul de a vedea slava lui Dumnezeu. Dar lucrarea Domnului se facea afara, printre oameni! Imagineaza-ti ca prezenta lui Dumnezeu este atat de intensa incat cladirea in care te afli se cutremura. Asa i s-a intamplat lui Isaia (Isaia 6: 1-4). Dar apoi a trebuit sa mearga si sa implineasca planul lui Dumnezeu. Exista un echilibru. Trebuie sa petrecem timp de calitate cu Dumnezeu, apoi sa luam din prezenta lui Dumnezeu raspunsurile de care au nevoie cei din jurul nostru.
___Pavel a spus: "Caci n-as indrazni sa pomenesc niciun lucru, pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine". Pavel nu s-a mandrit cu ceea ce facuse Dumnezeu pentru el, ci cu ceea ce Hristos facea prin el. Intelegi? Este timpul sa cobori de pe munte si sa pornesti la treaba!