decembrie 22, 2014

OCUPAT

“Si a nascut pe Fiul ei cel intai nascut, L-a infasat in scutece, si L-a culcat intr-o iesle, pentru ca in casa de poposire nu era loc pentru ei.” [Luca 2:7]

 

Cu cativa ani in urma am facut o calatorie prin mai multe tari ale Europei. Cand ajungeam intr-o localitate incepeam cautarea unei camere pentru cazare. Obositi de calatoria cu trenul si incarcati cu rucsacuri grele mergeam pe strazile necunoscute intalnind oameni straini. Intreband pe la hoteluri ni se spunea mereu acelasi cuvant: “Ocupat”, aici nu mai este nici un loc, camerele sunt ocupate cu oameni care au ajuns mai devreme in oras decat voi.

De atunci am inteles mai bine ce a insemnat pentru Iosif si Maria sa nu primeasca nici un loc in casa de poposire din Betleem. Mesia urma sa Se nasca, El care era in acelasi timp Creatorul cerului si a pamantului, dar totusi nu era niciun loc pentru El, locurile de poposire erau ocupate.

Nu se aseamana aceste locuri de poposire cu inimile multor oameni? Multe inimi sunt ocupate, umplute cu tendinta dupa bogatie si influenta, cu preocuparile vietii sau cu diverse placeri. Acolo nu mai este loc pentru Fiul lui Dumnezeu.

Isus Christos spune: “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine” (Apocalipsa 3:20). Deschideti-i usa inimii voastre! Lasati-L sa intre in inimile voastre si sa se nasca din nou.. pentru mine.. pentru tine!