martie 27, 2015

VIOARA

“Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El te va sprijini. El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit.” [Psalm 55:22]

 

Intr-un teren, un om canta la vioara, dar canta asa de rau, incat iti venea sa te dai jos la prima statie si sa nu-l mai auzi. Dar a venit un om care a acordat vioara si a inceput sa cante. Iti era mai mare dragul sa-l ascultati. Ai fi mers pana departe ascultand vibratiile sonore ale viorii. Era aceeasi vioara, dar s-a schimbat cel care canta la ea.

Asa este si cu sufletul omului. Cat timp este manuit de diavolul, vei auzi numai vorbe nechibzuite, fapte de rusine, lacomie, viclesuguri, inselaciune, hula, mandrie, nebunie si multe altele asemanatoare acestora. Dar cand iti predai sufletul in mainile bunului Mantuitor, se va auzi de pe coardele inimii o melodie a bucurie, a pacii, a indelungii-rabdari, a bunatatii, a facerii de bine, a vorbirii frumoase, a credinciosiei, a blandetii, a infranarii poftelor si multe alte sunete frumoase, asemanatoare acestora.

Vioara – adica sufletul nostru – poate fi incredintata marelui Maestru sau poate fi lasata in mainile rautatii diavolului. Depinde de vointa noastra, de alegerea noastra. Fiecare are o zi a cercetarii. De aceea sa alegem partea cea buna. Astazi este momentul alegerii; maine poate fi prea tarziu.

martie 26, 2015

DUMNEZEU ESTE ORIUNDE

“Numai in Dumnezeu se increde sufletul; de la El imi vine ajutorul.” [Psalm 62:1]

 

Cu multi ani in urma, in Londra bantuia ciuma. Acolo traia un om bogat numit Craven. Deoarece epidemia se raspandea tot mai mult, Craven s-a decis sa plece din Londra la mosia sa de la tara. Totul a fost pregatit pentru calatorie. Inainte de plecare a intrat inca o data in holul casei. Atunci l-a auzit pe un slujitor negru intreband unul din lachei: “Dumnezeul stapanului meu locuieste la tara? Stapanul pleaca de aici, pentru ca este ciuma. Nu locuieste stapanul meu si in oras?” Craven a ramas uimit, cuvintele slujitorului au facut o impresie adanca asupra lui. Rusinat si-a spus: “Nu, Dumnezeul meu locuieste pretutindeni. El ma poate pazi in oras la fel ca la tara. Voi ramane aici. Intrebarea negrului mi-a fost o predica folositoare.” El a recunoscut in fata lui Dumnezeu necredinta sa. Dumnezeu Si-a dovedit puterea si omul bogat nu s-a imbolnavit, desi a ingrijit un vecin bolnav.

Cand intalnim greutati, Ii cerem lui Dumnezeu ajutorul si sprijinul, dar deseori, in loc sa ne incredem numai in El, incercam nnoi insine o cale de iesire. Ne punem increderea nu in El, ci in noi sau in oameni. Atunci, inimile noastre nu pot fi linistite si in pace, ci sunt nelinistite si pline de teama. Dar daca increderea noastra este numai in El, ne va veni in ajutor mai mult decat am cerut sau decat am putea intelege.

martie 24, 2015

FAPTELE APOSTOLILOR

“Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” [Faptele Apostolilor 1:8]

 

Luca, autorul inspirat al cartii Faptele Apostolilor, incepe istorisirea sa cu inaltarea Domnului Isus la cer. Venirea Duhului Sfant si intreaga lucrare “pana la marginile pamantului” izvorasc din prezenta lui Christos in slava (Ioan 16:7). Acest inceput confirma ca tot ce vor face apostolii va corespunde poruncilor pe care le primisera de la Domnul (versetele 2, 8). “Si-mi veti fi martori”, le-a spus Isus, caci gandurile lor erau indreptate tot spre lucrurile acestui pamant (versetul 6). Ei au devenit pastratorii adevarurilor minunate, care se refereau la Domnul: El S-a inaltat la cer in fata ochilor lor (versetul 9) si va veni in acelasi mod, conform promisiunii sigure care le-a fost transmisa prin inger (versetul 11). Ei trebuiau sa vesteasca aceste lucruri prin puterea Duhului Sfant, pe care il vor primi curand (versetul 8).

Prima strangere laolalta dupa inaltarea Domnului a fost inchinata rugaciunii si toti apostolii au fost prezenti. Sa dea Domnul, ca noi care ne aflam pe pamant la sfarsitul istoriei Adunarii, sa nu lipsim de la strangerea laolalta, de la ultima care va fi inainte de venirea Sa!