februarie 10, 2012

AMINTESTE-TI DE CEI CARE AU INSEMNAT ODATA CEVA PENTRU TINE

“losif, bărbatul ei, era un om neprihănit” [Matei 1:19)



Autoarea Barbara Glanz povesteste despre un om de afaceri de succes care si-a adus aminte de profesoara lui de literatură din clasa a opta. I-a scris o scrisoare si a primit următorul răspuns: “Nu vei stii niciodată cât de mult a însemnat scrisoarea ta. Am 83 de ani si locuiesc singură. Prietenii mei si familia mea s-au prăpădit. Am fost profesoară timp de 50 de ani si scrisoarea ta a fost primul multumesc pe care l-am primit vreodată de la un elev. Uneori mă intreb ce am făcut cu viata mea. Voi citi si voi reciti scrisoarea ta până în ziua în care voi muri”. In mod ironic ea a fost profesoara despre care elevii au vorbit cel mai mult la întâlnirile clasei, dar nimeni nu i-a spus niciodată acest lucru.

Pavel nu a făcut nici un compromis legat de adevăr, dar latura sa sensibilă transpare si ea în scrierile sale. Cunoscându-ne nevoia de apreciere, el îsi începe epistolele cu cuvinte precum: “vă pomenesc neîncetat în rugăciunile mele” (Romani 1:9). “De aceea si eu, de când am auzit despre credinta în Domnul Isus care este în voi, si despre dragostea voastră pentru toti sfintii, nu încetez să aduc multumiri pentru voi” (Efeseni 1:15-16). “Multămesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi… pentru partea pe care o luati la Evanghelie, din cea dintâi zi până acum. Sunt încredintat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:3-6). “Ne lăudăm cu voi în Bisericile lui Dumnezeu, pentru statornicia si credinta voastră în toate prigonirile si necazurile pe care le sufe­riti” (2 Tesaloniceni 1:3-4).

În lumea noastră ocupată, orientată spre sine, trebuie să ne aducem aminte de cei care au adus o schimbare în vietile noastre, iar când ne aducem aminte de ei să ne rugăm pentru ei si să găsim o modalitate de a le spune “multumesc”.





Anonim

februarie 09, 2012

IMPORTANTA UNUI OM

“Cutreierati ulitele Ierusalimului,uitati-va si, intrebati si cautati in piete, daca se gaseste un om, daca este vreunul care sa infaptuiasca ce este drept, care sa se tina de adevar, si voi ierta Ierusalimul”. [Ieremia 5:1]



Ce dureros ca Dumnezeu, Creatorul tuturor, Mantuitorul, Parintele vesniciilor, nu gaseste un om drept in IERUSALIM! In Sodoma cel putin a existat unul, Lot...

Dar azi, cand cu totii am vazut “Calea, Adevarul si Viata” azi, cand cunostiinta a crescut, si Tatal ni s-a descoperit prin Fiul, azi, cand Harul s-a inmultit nespus de mult... azi cum este cu dreptatea?

Azi, daca Domnul ar cauta un om drept, care sta in adevar, ar gasi? Domnul ar ierta poate, orasul tau sau poate biserica ta, pentru un OM in care locuieste NEPRIHANIREA... Ai dori sa fii acel OM?

Adesea lupta pentru neprihanire este deosebit de dureroasa, dar sa nu renuntam!

Pe genunchi poate fi depasita orice criza din viata noastra de credinta. Uneori avem nevoie de ore de rugaciune, alteori de nopti, dar merita... Daca inca nu se ridica cei pentru care te rogi, se ridica altii. Tara noastra, orasul, intreaga planeta are nevoie de rugaciunile noastre.

Salveaza-ne din pacat Doamne Dumnezeul nostru ca sa ne poti binecuvanta mai pe deplin!



D.S.

februarie 08, 2012

FITI TREJI

“…sa veghem si sa fim treji.” [1 Tesaloniceni 5:6]



Alina primise de la tatal ei o bucata de pamant pentru a-si amenaja o gradina. In primele saptamani, Alina s-a ocupat mult de gradina ei. A udat regulat micile plante, a rupt toata buruiana si a sapat pamantul. Dar dupa un timp, Alina a devenit delasatoare. Se juca mai bine cu prietenele ei decat sa vada de gradina. Ca urmare, florile si-au plecat capsoarele si s-au uscat. Buruiana a crescut si a inabusit restul de plante. Ce imagine trista.

Asa se poate intampla si cu gradina inimii omului. Cand oamenii devin oi ale bunului Pastor, sunt la inceput plini de ravna in citirea Cuvantului lui Dumnezeu si in rugaciune. Prin acestea, sufletul este “udat” (1Corinteni 3:6) si Dumnezeu poate da crestere. De asemenea pun deoparte toate obisnuintele rele. Ei renunta la toate prieteniile cu aceia care il urmeaza inca pe diavolul pe drumul cel lat si care ar fi “buruiana” pentru viata lor noua.

Dar unii devin dupa un timp delasatori. Ei nu mai vegheaza asupra inimii lor. “Udatul” si “plivirea buruienilor” nu mai au loc. Roadele noii vieti se usuca. Dragostea lor dintai se raceste, si uneori se reiau si obiceiurile. Ei sunt nefericiti, iritati si morocanosi.

Nu neglija “udatul” si “plivirea buruienilor”!



Anonim

februarie 07, 2012

ANGAJAMENTELE VIETII

“Care este cea mai mare poruncă?” (Matei 22:36)



Când Domnul Isus a fost întrebat: “Care este cea mai mare poruncă?” El a răspuns: “Să iubesti pe Domnul… si să iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuti” (Matei 22:37-39). Asa că cele mai mari angajamente ale noastre trebuie să se bazeze pe această cea mai mare poruncă. Problema e că ne încurcăm în lucruri care ne împiedică să facem asa. Biblia spune: ” Nici un ostas nu se încurcă cu treburile vietii, dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste” (2 Timotei 2:4). Cu alte cuvinte, ai grijă ce angajamente îti iei. Există trei feluri de angajamente:

1) Angajamente impresionante. Cum ar fi căsătoria sau cumpărarea unei case. Din păcate nu ne gândim la costurile ascunse. Când cumpărăm o casă ne gândim numai la suprafete în plus, nu la orele în plus pe care le petrecem în fiecare zi ca s-o întretinem sau la timpul petrecut departe de familie.

2) Angajamente de rutină. Acestea pot părea firesti, însă nu le subestima puterea. Orice părinte care si-a înscris copilul într-o echipă sportivă cunoaste consumul de timp al angajamentelor de rutină.

3) Angajamente nerostite. Acestea sunt angajamentele pe care le luăm fată de noi însine, dar pe care nu le respectăm. În viată, angajamentele impresionante au parte de cea mai mare atentie a noastră, dar cele de rutină ajung să ne controleze. Pentru că sunt atât de multe, apar zilnic si fiecare în parte pare atât de mic, nu simtim distanta ce creste între ceea ce spunem că înseam­nă cel mai mult pentru noi si ce facem de fapt cu vietile noastre. Asa că Domnul Isus a simplifi­cat foarte tare situatia: “Să iubesti pe Domnul… si să iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuti” (Matei 22:37-39). Când îti cântăresti viata după această măsură, ai sanse mai mari de a trăi luându-ti angajamentele corecte.



Anonim

februarie 06, 2012

FOLOSESTE-TI TIMPUL CUM TREBUIE

“Invată-ne să ne numărăm bine zilele” (Psalmul 90:12)



Zilele noastre sunt asemenea unor valize identice, dar în care unii împachetează mai multe lucruri decât altii. Asta pentru că ei stiu ce să împacheteze. Toti avem douăzeci si patru de ore, dar nu toti obtin acelasi beneficiu de pe urma lor. Adevărul este că nu-ti gestionezi timpul, ci îti gestionezi viata. Timpul nu poate fi controlat; el curge indiferent ce faci. Nimeni, oricât ar fi de iscusit, nu poate economisi minute dintr-o zi pentru a le folosi într-o altă zi. Nici un om de stiintă nu este capabil să creeze noi minute. Cu toată averea sa, Warren Buffet nu-si poate cumpăra ore suplimentare pentru o zi. Oamenii discută despre încercarea de a “găsi timp”, dar ei nu trebuie să mai caute; nu există timp suplimentar. Douăzeci si patru de ore este tot timpul pe care îl primeste cineva.

Oamenii întelepti înteleg că timpul este bunul lor cel mai de pret. In consecintă, ei stiu unde li se duce timpul.Ei analizează în continuu modul în care îsi petrec timpul si se în­treabă: “Profit la maxim de timpul meu?” în cartea sa “What To Do Between Birth and Death: The Art of Growing Up” [Ce ai de făcut între nastere si moarte: arta de a te maturiza], Charles Spezzano scrie: “De fapt pentru lucruri nu plătim cu bani, ci plătim cu timp. Noi spunem: “Peste cinci ani voi avea destui bani pusi deoparte pentru acea casă de vacantă pe care ne-o dorim. Apoi voi încetini ritmul”. Asta înseamnă că acea casă te va costa cinci ani; a doisprezecea parte din viata ta de adult. Transformă în timp, valoarea în bani a casei, a masinii sau a oricărui alt lucru si vezi dacă merită”.



Anonim