aprilie 01, 2015

CAMPUL SINGURATATII

“David, s-a ascuns in camp..” [1 Samuel 20:24]

 

Cu toate ca David nu a cautat singuratatea in mod intentionat, acest “camp” poate fi vazut in viata lui. Dupa ce a cazut in dizgratia imparatului Saul, a fost nevoit sa fuga si sa se ascunda de acesta.

Exista oare printre cititorii nostrii, barbati si femei, tineri si varstnici, care stau ascunsi pe “campul singuratatii”? Ei fug, lasandu-se amagiti de potrivnicul sufletelor, diavolul, si nu frecventeaza niciun loc unde se vesteste Cuvantul lui Dumnezeu.

 Pe toti cei care au ajuns intr-o astfel de stare, ii indemnam sa actioneze dupa exemplul pastorilor de pe campiile Betleemului! Dupa ce acestia au auzit ca S-a nascut Mantuitorul, au parasit turma, ca sa-L vada pe Cel care fusese vestit in Scripturi cu mult timp in urma. Iesiti din izolarea pe care ati ales-o de bunavoie, parasiti “campul singuratatii”! Puneti capat acestei stari, care va produce neliniste in suflete, si veniti la Mantuitorul! Daca cereti astazi Domnului si Mantuitorului izbavirea de toate aceste constrangeri ale firii vechi, atunci veti fi liberi si veti experimenta ce inseamna mantuirea in dar de Fiul lui Dumnezeu.

O, de-ati parasi chiar acum “campul singuratatii”! nu ramaneti ca pasarea singuratica pe un acoperis.

martie 30, 2015

MEDITATII

“Intelepciunea pretuieste cat o mostenire, si chiar mai mult pentru cei ce vad soarele.” [Eclesiastul 7:11]

 

Caminul este seminarul tuturor celorlaltor institutii din lume.

Caminul poate fi: ori cerul pe pamant, ori iadul in viata. Cand caminul este condus dupa Cuvantul lui Dumnezeu, ingerii ar putea sa fie invitati sa locuiasca acolo, si ei s-ar simti bine.

Ca o gradina fara flori si ca o privighetoare fara glas este casa in care lipseste dragostea.

Sufletele noastre trebuie sa-si aiba muntii lor de inaltare, vaile lor de odihna pasnica la umbra Stancii celei vesnice, noptile lor sub stele cand intunericul invaluie materia si reduce la tacere activitatile omenesti, opunandu-i perspectiva vesniciei.

Crestinul sincer este un dusman al prefacatoriei. El arata intotdeauna ceea ce este, atat inaintea oamenilor, cat si inaintea lui Dumnezeu.

Daca oamenii L-ar cunoaste pe Dumnezeu, ar gasi o deosebita placere in a-i sluji ca Aceluia care are fata de ei cele mai duioase ganduri de dragoste si de fericire.