mai 08, 2015

RUGACIUNI IN SUBMARIN

„Cheama-Ma in ziua necazului si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!” [Psalm 50.15]

 
In Primul Razboi Mondial (1914-1918) eram ca marinar pe un submarin. Intr-o misiune periculoasa am fost inconjurati de nave de razboi si de alte submarine. Amiralul submarinului a spus: „Suntem pierduti, caci submarinul a fost avariat si nu mai putem iesi la suprafata." Pentru mine, acele clipe au fost de neuitat. Tot echipajul submarinului s-a aruncat pe genunchi si fiecare striga catre Dumnezeu in disperarea sa. Prin harul lui Dumnezeu, acolo, in adancul marii, am gasit pacea sufleteasca prin credinta in Mantuitorul. In curand, submarinul a reusit sa ajunga la suprafata apei. Acolo am mai primit cateva lovituri. Impreuna cu ceilalti marinari ne-am aruncat in apa si am incercat sa inotam catre un vas din apropiere. In acest timp, submarinul nostru s-a scufundat. De pe vapor ne-a fost aruncata o franghie cu un colac de salvare. Ajuns pe puntea vaporului, cat de fericit am fost de dubla mea salvare: sufletul si trupul meu. Rugaciunea din submarin a fost ascultata. Atunci am intonat cu voce tare o cantare de lauda la adresa Salvatorului meu. Eram in culmea fericirii.

Cu siguranta, si cititorul a avut ocazia sa vada izbavirea lui Dumnezeu. A mers mai departe nepasator sau i-a multumit Domnului ca i-a ascultat rugaciunea?

mai 04, 2015

LIPSA DE BANI
 
„Cine iubeste argintul, nu se satura niciodata de argint, si cine iubeste bogatia multa, nu trage folos din ea. Si aceasta este o desertaciune. [Eclesiastul 5.10]
 
                 Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Paul Getty, a fost intervievat cu ani in urma. Reporterul i-a pus si intrebarea cu privire la pozitia lui fata de bani. Raspunsul lui Paul Getty a fost uimitor si semnificativ: „Eu am suferit toata viata din lipsa de bani." Aceasta a spus-o un om care inota in bani, un miliardar care, probabil, nu mai putea cuprinde cu privirea tot ceea ce ii apartinea. „A fost inconjurat de o bogatie imensa si totusi nu a ajuns la gradul de saturatie. Suna incredibil, dar l-am auzit cu urechile mele spunand aceasta", a spus reporterul. Expresia acestui bogat adevereste versetul de astazi. Dumnezeu il cunoaste pe om pana in adancul inimii lui. Banii si averile nu pot stampara foamea si setea lui adevarata. El ramane un om sarman. Cuvantul lui Dumnezeu denumeste aspiratia spre bogatie ca desertaciune si goana dupa vant. Odata nu va mai ramane nimic din toata bogatia, cum nu a mai ramas nici chiar pentru Paul Getty.
                 Unde gasesc realizarea deplina si sensul adevarat al vietii? La Acela care spune: „Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna."