octombrie 05, 2008

DUMNEZEU TE FACE BIRUITOR!

"S-a dezlantuit asupra insulei un vant furtunos, numit Eurachion" (Faptele Apostolilor 27:14)

___Eurachilon! Este singura furtuna care poarta un nume in Scriptura. Inseamna taifun, iar Pavel a trebuit sa navigheze prin el pentru a-si implini destinul. Sa observam:
1) Pentru a-ti implini telul, va trebui sa treci prin furtuni. "Soarele si stelele nu s-au vazut mai multe zile, si furtuna era asa de puternica, incat la urma pierdusem orice nadejde de scapare" (Faptele 27:20). Vor fi zile in care te vei intreba cum vei iesi la liman. Dar prin harul lui Dumnezeu o vei face!
2) Furtunile descopera cat de bine il cunosti pe Dumnezeu. "Un inger al Dumnezeului al caruia sunt eu, si caruia ii slujesc, mi s-a aratat azi noapte, si mi-a zis: "Nu te teme, Pavele" (Fapte 27:23-24). Vremurile grele sunt cele care reveleaza puterea legaturii tale cu Dumnezeu.
3) Dumnezeu poate face dintr-un naufragiu un succes, iata cateva aspecte importante din aceasta relatare: a) uneori trebuie sa arunci lucruri peste bord (Fapte 27:18); b) in pofida tuturor eforturilor tale, ocazional vei esua. (Fapte 27:26); c) trebuie sa tii minte ce ti-a spus Dumnezeu si sa te bizui pe aceste cuvinte (Fapte 27:25).
4) Deseori cel mai rau lucru care s-ar fi putut intampla se transforma spre binele tau. Dumnezeu s-a folosit de acest naufragiu pentru ca Evanghelia sa ajunga in Malta, iata ce s-a intamplat cu Pavel si cu insotitorii sai cand a parasit insula: "Ni s-a dat mare cinste; si, la plecarea noastra cu corabia, ne-au dat tot ce ne trebuia pentru drum" (Fapte 28:10). Nu te mai ingrijora, Dumnezeu se va ingriji de trebuintele tale in moduri care te vor uimi. Daca esti copilul Sau, nu esti victima circumstantelor. Viitorul tau nu se afla in mana oamenilor, ci in mainile lui Dumnezeu. Iar El se ingrijeste de ce este al Lui!