octombrie 11, 2008

ÎNDEPĂRTEAZĂ CONTAMINAREA

"Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu" (Matei 5:8)

___Daca inima ta este curata, Il vei vedea pe Dumnezeu unde altii nu-L vad, Il vei auzi cand altii nu-L aud si vei comunica cu El intr-un mod pe care ei ar dori sa-l imite. Acest cuvant "curat" ar putea fi tradus prin expresia "fara contaminare". Este diferenta dintre un izvor curat si unul poluat, inseamna ca gandirea ta fireasca trebuie abandonata si interesul pentru propria fiinta rastignit in fiecare zi.
___Diferenta dintre iertare si curatire este aidoma diferentei dintre a taia o buruiana si a o smulge din radacina. Iertarea are de-a face cu rezultatul pacatului; este usor de identificat. Curatirea are de-a face cu cauza pacatului; nu este ceva usor deoarece are de-a face cu trasaturile firesti si cu slabiciunile de caracter. Iertarea vine in urma marturisirii, curatirea vine in urma umblarii in lumina: "Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat" (1 Ioan 1:7). Il rogi tu pe Dumnezeu sa-ti ierte acelasi pacat din nou si din nou? Faci lucrul acesta fiindca trebuie sa experimentezi adevarata curatire? Daca vrei asta trebuie sa rezolvi cauza!
___Biblia spune ca inima noastra trebuie sa fie taiata imprejur (Romani 2:29). In inteles spiritual, aceasta inseamna sa tai tot ceea ce are-tendinta de a promova si a produce firea noastra, intelegi? Unele lucruri nu sunt rele in ele insele, dar daca ele rapesc din timpul si rolul lui Dumnezeu in viata ta, acestea trebuie sa dispara! Dumnezeu a spus poporului Sau: "Domnul, Dumnezeul tau, iti va taia imprejur inima ta si inima semintei tale, si vei iubi pe Domnul, Dumnezeul tau, din toata inima ta si din tot sufletul tau, ca sa traiesti" (Deuteronom 30:6). Vrei sa-L vezi pe Dumnezeu, sa-L auzi pe Dumnezeu si sa comunici cu El mai clar? indeparteaza contaminarea din inima ta!