mai 25, 2008

ÎNSEMNĂTATEA GÂNDIRII SĂNĂTOASE

“înțelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă.." (Proverbe 14:8)

___În cartea sa “As a Man Thinketh” (Felul omului de a gândi), James Allen spune - "Tot ceea ce realizează sau nu reuseste să realizeze omul este rezultatul direct al gândurilor sale". Crezi lucrul acesta? Dacă crezi, gândirea sănătoasă va avea o mare valoare pentru tine. Succesul nu survine din întâmplare. Nu te împiedici de el si doar pe urmă îti dai seama că există. Fie că esti om de afaceri, misionar, profesor, părinte sau orice altceva, nivelul succesului va creste semni­ficativ dacă acorzi o atentie deosebită gândirii sănătoase. Cu cât ai o gândire mai bună, cu atât perspectivele vietii tale vor fi mai bune. Dramaturgul Victor Hugo a spus: "Un om mărunt se naste din lucruri mărunte".
___Cei care nu-si dezvoltă si nu practică gândirea sănătoasă se vor trezi la mila împrejurărilor sau a gândurilor oamenilor. Ei nu sunt capabili de a rezolva probleme. Ei se vor confrunta cu ace­leasi obstacole la nesfârsit deoarece ei nu anticipează si sunt mereu într-o stare reactivă. Un vechi proverb germanic spune: "Mai bine o traistă goală decât o minte goală". Cei ce gândesc sănătos depăsesc greutătile, inclusiv lipsa resurselor.. Si în general, cei ce nu au o gândire bună sunt la mila celor ce o au.
___Cântăreste următoarele cuvinte: "Capitalul nu este asa de important. Nici experienta. Le poti avea pe amândouă. Dar cea mai mare însemnătate o au ideile. Dacă ai idei ai cea mai mare avutie si nu există limită pentru ceea ce poti face cu viata ta. Solomon scrie: "..Mănâncă si bea, îti va zice el, dar inima lui nu este cu tine" (Proverbe 23:7). Iar vestea cea bună este că nu e prea târziu să devii un bun gânditor!