octombrie 27, 2008

CHEI BIBLICE PENTRU O VIAȚĂ DE SUCCES (4)

"Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta;.. cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale" (Iosua 1:8)

___Te-ai intrebat vreodata de ce Dumnezeu se refera la Cuvantul Sau ca la niste "legi"? Fiindca legile au menirea de a guverna, de a calauzi si de a ne proteja. Fara ordine, nu ai decat haos si confuzie. Imagineaza-ti o lume in care 10 mm nu mai fac un centimetru si in care 2+2 nu mai este egal cu 4. Dumnezeu a stabilit legi pentru binele tau. Cand nu le respecti, suferi; cand le onorezi, izbandesti. Mai mult, legile Lui nu sunt un meniu a la carte; nu poti alege ceea ce-ti place si lasa restul deoparte. La inceputul carierei lui Iosua; Dumnezeu i-a dat niste sfaturi de baza cu privire la legea Sa: "Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta;.. cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale". Daca doresti sa ai succes in viata, vorbeste despre legea lui Domnezeu, mediteaza la ea regulat si traieste-ti viata in conformitate cu ea. De ce? Fiindca in ultima instanta caracterul tau este mai important decat cariera ta. Cariera inseamna ceea ce faci, caracterul inseamna ceea ce esti!
___Multi oameni care au talent reusesc in lumina reflectoarelor, dar cei care au neglijat dezvoltarea unui caracter puternic raman putin timp in acea lumina. In cele din urma absenta unui caracter puternic ii va calca in picioare. De ce? Pentru ca nu poti urca mai sus de limitarile propriului caracter! John Maxwell scrie: "Oamenii talentati sunt uneori tentati sa o ia pe scurtatura; caracterul impiedica lucrul acesta. Oamenii talentati se simt superiori si se asteapta la privilegii speciale; caracterul ii ajuta sa se cunoasca mai bine. Oamenii talentati sunt laudati pentru ceea ce alti vad ca zidesc; caracterul zideste ceea ce este inlauntrul lor. Oamenii talentati au potentialul de a produce schimbari; caracterul creeaza o schimbare in ei. Oamenii talentati sunt un dar pentru lume; caracterul protejeaza acel dar".