noiembrie 20, 2008

CUM SĂ IEȘI DIN FURTUNI

"Totusi, in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori" (Romani 8:37)
Ieri am vazut cum corabia lui Pavel a fost cuprinsa de o furtuna. Haideti sa vedem astazi cum putem iesi dintr-o furtuna fara sa pierdem totul.
a) Pregateste-te pentru furtuna inainte sa ajungi in ea! Omul intelept si-a zidit casa pe stanca fiindca el credea in furtuni (Matei 7:24). Este imposibil sa treci prin viata fara sa dai de ele. De unde am ramas oare cu ideea ca nu vom avea probleme? "Caci cu privire la Hristos, voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El, ci sa si patimiti pentru El" (Filipeni 1:29). Aceasta inseamna lupta, nu confort!
b) Fii calm! Panica ucide mai multi piloti decat vremea rea fiindca le intuneca capacitatea de a gandi limpede. in timpul unei furtuni, Isus le-a spus ucenicilor: "Indrazniti, Eu sunt, nu va temeti!" (Marcu 6:50). Atinteste-ti privirea asupra lui Isus si nu te uita in alta parte caci altfel teama te va rani mai mult decat imprejurarile. Pavel a stiut ca planul lui Dumnezeu va prevala intotdeauna, asa ca a spus: "linistiti-va, caci am incredere in Dumnezeu ca se va intampla asa cum mi s-a spus" (Faptele Apostolilor 27:25);
c) nu-ti abandona niciodata telul! Ei si-au aruncat peste bord incarcatura, telul calatoriei lor. Nu fa la fel! Nu abandona niciodata scopul pentru care te-a chemat Dumnezeu, caci acesta te va sprijini in vremurile grele. Mai tarziu Pavel a scris: "stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau" (Romani 8:28). El este inca in control. Ridica-te si spune: "in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori".