ianuarie 18, 2009

ÎNFRÂNGEREA NEBUNIEI CREDITELOR (2)

"Omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea". (Coloseni 3:5)

___Folosirea cartilor de credit pentru a cumpara obiectele pe care nu ti le permiti te poate duce la probleme mari. Pavel spune sa "omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea". Daca te afunzi in datorii:
1) Nu mai cumpara lucrul pe care nu-l poti plati si de care nu ai nevoie. Iti atragi dobanzi mai mari si iti ingreunezi povara. Foloseste o carte de credit doar daca esti suficient de disciplinat pentru a nu-ti depasi masura. Poate intentiile tale sunt bune, dar imprejurarile neprevazute te pot face sa ai probleme cu balanta luna de luna. Iar daca tendinta ta de a cheltui scapa de sub control, fa-ti o operatie plastica - taie-ti cartile de credit!
2) Daruieste mai mult. Te-ai intrebat vreodata de ce "este mai ferice sa dai decat sa primesti" (Faptele Apostolilor 20:35) sau cum de "pe cine da cu bucurie, il iubeste Dumnezeu [sau oricine altcineva]" (2 Corinteni 9:7)? Fiindca darnicia ne ajuta sa ne concentram si pe altceva in afara de propriile noastre dorinte si aspiratii. Tine minte "Unul, care da cu mana larga, ajunge mai bogat; si altul, care economiseste prea mult, nu face decat sa saraceasca" (Proverbe 11:24). Darnicia dovedeste ca ai invins lacomia!
3) Asteapta-te la dezaprobare. Fa ceea ce a facut Noe: ignora si continua sa faci ceea ce ai de facut! De pilda, in timpul celei de-a doua sarcini a unei femei, prietenele au criticat-o pentru ca nu s-a inscris la un magazin de copii pentru a primi lucruri mai multe, chiar daca femeia avea tot ce ii trebuia. Nu te astepta ca ceilalti sa inteleaga noua ta perspectiva. De fiecare data cand vei incerca sa lasi un exemplu de urmat, ii vei atrage pe cei care doresc sa-l stearga. Una dintre cele mai importante hotarari din viata ta este sa alegi cum sa reactionezi la criticile altora. Daca faci doar lucrurile pe care nimeni nu le-ar putea blama, nu vei realiza niciodata mare lucru!