martie 07, 2009

CUVANT PENTRU LIDERI (1)

"Iosua a dat capeteniilor ostirii poporului urmatoarea porunca" (Iosua 1:10)
____Inainte ca poporul Israel sa intre in tara promisa, Dumnezeu a dat doua instructiuni importante conducatorilor acestuia:
1) "Voi toti barbatii voinici, sa treceti inarmati inaintea fratilor vostri" (Iosua 1:14). Daca Domnul te-a chemat sa fii lider, ridica-te si du-te. Crede in tine si in misiunea ta! Succesul inseamna mai mult decat a lucra mai mult si mai intelept; inseamna si sa crezi ceea ce trebuie. Cineva a numit lucrul acesta "sindromul sigurantei suficiente". Daca te astepti sa nu reusesti, mai mult ca sigur ca asa va fi. Daca te astepti sa reusesti, mai mult ca sigur ca asa va fi. Reusitele personale incep cu o schimbare a convingerilor tale. Ceea ce crezi inlauntrul tau si lucrurile la care te astepti determina modul in care vei actiona. Pe termen lung, o convingere este mai mult decat o idee pe care o ai, este o idee care te poseda!
2) "Intareste-te si imbarbateaza-te" (Iosua 1:6). Viata se va imbunatati sau se va inrautati proportional cu masura de curaj de care dai dovada. Daca esti dispus sa-ti asumi riscuri, vei ajunge mai departe decat cei care urmeaza calea sigura si previzibila. Orison Swett Marden scrie: "In clipa in care te hotarasti sa iei fraiele in maini cu toata puterea ta, si sa dai ce ai mai bun indiferent de pret, pentru a sacrifica toate ambitiile marunte in favoarea marelui tau scop, pentru a te elibera de tot ceea ce se opune scopului tau si a sta in picioare pe cont propriu, ferm pe pozitie indiferent ce se intampla, pui in miscare fortele care se afla in tine spre propria ta dezvoltare. Ridica-te la stadiul hotararilor tale, intreprinde ceea ce a hotarat Dumnezeu pentru desavarsirea planului Sau si vei fi invincibil. Nicio putere din lume nu te poate opri de la succes!"