februarie 03, 2010

ESTE TIMPUL SĂ PLECI

"Veniti singuri la o parte .. si odihniti-vă putin" (Marca 6:31)


Luca scrie: "Isus a iesit si S-a dus intr-un loc pustiu. Noroadele au inceput să-L caute in toate părtile, si au ajuns până la El: voiau să-L oprească să nu plece de la ei. Dar El le-a zis: "Trebuie să vestesc Evanghelia Impărătiei lui Dumnezeu si in alte cetăti; fiindcă pentru aceasta am fost trimis" (Luca 4:42-43). Uită-te la viata lui Hristos: controlul pe care L-a exercitat, criticile pe care Le-a stârnit, comuniunea cu Dumnezeu de care S-a bucurat, apoi urmează-I exemplul!
Domnul Isus a spus "nu" unor lucruri bune, pentru a putea spune "da" lucrurilor corecte. Nu este usor. Dumnezeu doreste să părăsesti locul unde te afli, dar tu rămâi; sau poate El doreste să rămâi, dar tu pleci. Acest cuvânt "pustiu" nu inseamnă părăsit, ci doar linistit; un loc in care să te gândesti, să te rogi, să-L asculti pe Dumnezeu, să iti iei energie si să pornesti din nou. Iadului nu-i place să te vadă că te opresti!
Richard Forester arată că in societatea contemporană diavolul este specialist in trei lucruri: gălăgie, grabă si multime. Dacă ne poate tine legati de cantitate, el este multumit. El implantează contoare in mintile noastre. Auzim ticăitul neobosit care ne spune grăbeste-te, grăbeste-te, timpul inseamnă bani. Dar Domnul Isus se opune curentului spunând: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovărati, si Eu vă voi da odihnă" (Matei 11:28). Vei merge? Il vei urma pe Cel care "se ducea in locuri pustii, si Se ruga" (Luca 5:16). O mie de glasuri iti vor spune să nu te duci. Ignoră-le!