iulie 06, 2010

CE SE-NTAMPLA ATUNCI CAND NU ASCULTAM DE DOMNUL?

“Domnul s-a aprins de manie impotriva lui Israel. El i-a dat in mainile unor pradatori care i-au pradat…si nu s-au mai putut impotrivi vrajmasilor lor…oriunde mergeau, mana Domnului era impotriva lor…” (Judecatori 2:14,15)
Datoria noastra este sa transmitem mai departe Cuvantul Domnului, din generatie in generatie, deoarece daca n-o facem, vom ajunge sa slujim altor dumnezei, maniindu-L pe Dumnezeu, Tatal Ceresc.
“…si s-a ridicat dupa el un alt neam de oameni, care NU cunosteau pe Domnul, nici ce facuse El pentru Israel. Copiii lui Israel au facut atunci ce nu placea Domnului si au slujit Baalilor. Au mers dupa alti dumnezei, dintre dumnezeii popoarelor care-i inconjurau, s-au inchinat inaintea lor si au maniat pe Domnul.’’(Judecatori 2:10-12)
Atunci cand nu stam in ascultare de Domnul, El ne pedepseste. Mi se pare corect. Si noi cu copiii nostrii procedam la fel. De ce? Pentru ca ii iubim si vrem ca ei sa devina niste oameni corecti, sinceri si care sa tina cont de Dumnezeu si legile Lui, care la randul lor sa transmita mai departe Cuvantul lui Dumnezeu.
Cu Dumnezeu nu este de joaca. El pedepseste pacatul. Pacatul aduce cu sine MOARTEA…de aceea Dumnezeu NU vrea sa pacatuim..El vrea sa avem VIATA.
“Domnul s-a aprins de manie impotriva lui Israel. El i-a dat in mainile unor pradatori care i-au pradat…si nu s-au mai putut impotrivi vrajmasilor lor…oriunde mergeau, mana Domnului era impotriva lor…’’(Judecatori 2:14,15).
Dar, cum Domnul este bun si milos….El aude strigatele copiiilor Lui, atunci cand sunt la stramtorare. El face rana, dar tot El o leaga. Asa un Dumnezeu avem…MARET!!
“Dl a ridicat judecatori… si El era cu judecatorul, si-i izbavea din mana vrajmasilor lor in tot timpul vietii judecatorului, caci Domnului i se facea mila de suspinurile scoase de ei impotriva celor ce-i apasau si-i chinuiau. Dar dupa moartea judecatorului, se stricau din nou, ducandu-se dupa alti dumnezei, ca sa le slujeasca si sa se inchine inaintea lor, si STARUIAU in aceasta purtare si impietrire.’’
De multe ori, Domnul ingaduie in vietile noastre incercarea….ingaduie prin alte lucruri, circumstante sau alte persoane…
“…voi pune pe Israel la incercare, ca sa STIU daca vor CAUTA sau nu sa urmeze calea Domnului, cum au cautat parintii lor.’’(Judecatori 2:22).
Iata, inca o data dovada ca noi trebuie sa transmitem mai departe Cuvantul lui Dumnezeu. incepand cu familiile noastre… “…cum au cautat PARINTII lor.’’
Si de cele mai multe ori cand incercarea vine peste noi….ESUAM.
“copiii lui Israel au facut ce nu placea Domnului, AU UITAT pe Domnul…’’
CONCLUZIE:
Dumnezeu ne-a dat o viata pe acest pamant care trebuie traita cu un scop.
Ce trebuie sa facem noi?
Sa raspandim mai departe Cuvantul Lui.
Sa-L lasam pe El sa lucreze prin noi, sa se foloseasca Domnul de resursele noastre, de timpul nostru, de faptele noastre, de lucrarea mainilor noastre, de ochii nostrii, de mintea noastra…El vrea sa se foloseasca de DUHUL, SUFLETUL si nu in ultimul rand de TRUPUL nostru cu TOT ce a fost el inzestrat.
Domnul sa ne ajute.

Felicia P. – Timisoara