august 03, 2010

CAUTĂ VOIA LUI DUMNEZEU, NU A PĂRINȚILOR

„Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, caci nu sunt mai bun decat parintii mei.“ [1 Imparati 19:4]

Nu ni se spune nimic in mod direct despre parintii lui Ilie. Dar in depresie Ilie se compara cu parintii lui. Asta inseamna ca a avut parinti de care a fost nemultumit, pe care a vrut sa-i intreaca sau macar sa nu le repete greselile. Iar acum constata ca a esuat.
Parintii sunt oameni. Au facut multe greseli fata de Dumnezeu si fata de noi. In copilarie majoritatea ne dorim sa fim mai buni ca ei. Dar numai prin harul lui Dumnezeu nu vom repeta greselile si pacatele lor. Si e nevoie de mult har pentru asta, deoarece primii ani din viata am crescut copiindu-i, invatand de la ei sa ne suparam, sa amenintam, sa strigam sis a trantim usi la nervi si cine stie cate alte obiceiuri, sa facem orice pentru a le castiga admiratia si aprecierea.
Mi-e drag Ilie pentru ca nu a ramas blocat pe problemele pe care le-a avut cu parintii, ci si-a intors ochii spre Dumnezeu. Ego-ul lui sigur a suferit pentru ca nu a reusit să fie mai bun, dar cu ajutorul lui Dumnezeu a reusit sa mearga mai departe sa caute voia lui Dumnezeu pentru viata lui si sa o implineasca. Iarta-ti parintii, chiar daca e greu, nu te mai compara cu ei, si cauta voia lui Dumnezeu, nu a parintilor sau a ta, pentru viata ta. Rezultatele vor fi mult mai extraordinare decat te astepti, iar daca ai sau ai avut parinti care au trait o viata dupa voia lui Dumnezeu, urmeaza-le exemplul pentru a trai fericit pe acest pamant dar mai ales o vesnicie alaturi de Christos.

Daniela