decembrie 14, 2010

PRIN CREDINTA

“Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; prin ea, el a osândit lumea, şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă.” [Evrei 11:7]

Credinta inseamna sa crezi in lucrurile care nu se vad, sa crezi in Dumnezeul Cel Atotputernic, sa-L vezi doar pe El, sa urmezi tot ceea ce-Ti spune, fara sa vezi si sa simti lucrurile palpabile. Pentru oamenii care nu-L au pe Dumnezeu cu ei la drumul vietii lor, pare o nebunie curata, dar noi nu suntem straini de toate acestea. Noi, nu suntem bajbaitorii acestei lumi. Noi trebuie sa mergem la tinta. Cine este tinta noastra?
Evrei 12:2: “Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus.”
Dupa ce a fost instiintat de Domnul “despre lucruri care inca nu se vedeau”, Noe a crezut 100% si a actionat. Acest lucru este foarte important, sa actionam.
Noe, dupa ce a ascultat vocea Domnului, s-a pus pe treaba, chiar daca oamenii l-au aratat cu degetul, au ras si si-au batut joc de el, cu siguranta ca l-au facut in chip si fel, totusi toate acestea nu l-au putut opri, pentru ca mai presus de viata lui, era Dumnezeul lui in care se incredea.
Cum era daca Noe, construia corabia, conducand toate acele animale in ea si pe mai departe sa nu se fi intamplat nimic, niciun potop. I-a fost frica lui Noe ca-l va lasa Domnul de rusine? NU, deloc. Dumnezeu nu lasa de rusine pe aceia care se incred in El.
Domnul sa ne ajute sa facem si noi un chivot pentru a ne scapa familia de moarte, de lucrurile pieritoare, care nu aduc viata. Sa purtam cu noi acel chivot, care il reprezinta pe Dumnezeu, reprezinta prezenta Lui, sa fie cu adevarat chivotul inimii noastre, dar acesta sa nu fie gol, doar de forma, doar pentru a se vedea exteriorul lui cat este de frumos, doar pentru a arata la altii ca noi “credem” in Dumnezeu, cum este pentru unii, ci sa avem cu noi, cu adevarat acele 3 elemente de baza:
Ø Toiagul cel infrunzit, care a ramas verde = calauzire mereu vie.
Ø Tablele legii lui Dumnezeu = Cuvantul lui Dumnezeu.
Ø Vasul cu mana = painea cea cereasca, adica Isus Hristos. Acea hrana intr-adevar sfanta.
Aceste 3 elemente ne vor salva familia, ne vor salva din circumstantele in care ne aflam, ne va da biruinta mereu. Dumnezeu face minuni si astazi, dar El trebuie sa se foloseasca de credinta noastra. Fara ea suntem neplacuti Lui.
Pavel, a crezut si s-a avantat spre ce este inainte, (fara sa se uite ce era in urma lui), privind si alergand spre tinta care era Isus, si datorita acestui gand care l-a insufletit mereu, a reusit, a invins vrajmasii din viata lui: frica, necredinta, lipsurile, batjocura, etc.
Credinta lui l-a determinat sa faca acest lucru. Poti face tu acest lucru? Ochii tai pot ramane spre aceasta tinta de neclintit, Isus? Domnul sa ne ajute!


Felicia P.-Timisoara



AMR : 5 MEDITATII