martie 08, 2011

FEMEIA, IN OCHII LUI DUMNEZEU(2)

“În ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineată la mormânt, pe când era încă întuneric; si a văzut că piatra fusese luată de pe mormânt.” [Ioan 20:1]
“Dar Maria sedea afară lângă mormânt, si plângea. Pe când plângea s-a plecat să se uite în mormânt.” [Ioan 20:11]
"Femeie", i-a zis Isus, "de ce plângi? Pe cine cauti?" Ea a crezut că este grădinarul, si I-a zis: "Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, si mă voi duce să-L iau.
Isus i-a zis: "Marie!" Ea s-a întors, si I-a zis în evreieste: "Rabuni!" adică: "Învătătorule!" [Ioan 20:16]
“Maria Magdalena s-a dus, si a vestit ucenicilor că a văzut pe Domnul, si că i-a spus aceste lucruri.“ [Ioan 20:18]

Bucuria ei a impins-o sa alerge repede la fratii ei in Hristos si sa dea vestea cea mare: “Isus, Domnul nostru traieste, traieste, aleluia!”
Chiar daca multi nu sunt de acord ca femeia sa vorbeasca in adunarile crestine, totusi Domnul Isus a ales ca femeia sa fie prima persoana care duce vestea ca El exista din nou. Va dati seama? Isus rastoarna aceste gandiri ale omului si-l face sa inteleaga ca femeia are un rol deosebit in lucrarea Lui. Este ducatoarea de vesti bune, este un vas foarte sensibil care isi deschide inima in prezenta Lui, mult mai usor decat barbatul. Sa nu ma intelegeti gresit, ca barbatul este detronat, in niciun caz, scara ierarhica inaintea lui Dumnezeu, ramane aceeasi: Isus, barbat si femeie. Femeia nu trebuie sa fie subestimata, atata tot.
Prin femeie, da nastere multor generatii de care El are mare nevoie pentru a fi transmis planul Lui de salvare a intregii omeniri. Dumnezeu are nevoie de ambii: si barbat si femeie. Dumnezeu a ales ca OMUL sa traiasca vesnic cu El. Ce frumos! O eternitate! Aceasta a fost dorinta fierbinte a Domnului.
Dragele mele, suntem atat de minunate. Asa trebuie sa ne simtim. Dumnezeu ne-a inzestrat atat de minunat, priviti la voi: sunteti frumoase, pline de dragoste, pline de mila, avem maini dibace, luptam pentru familiile noastre, stim sa ascultam copiii nostrii, sa-i ridicam, sa-i incurajam, sa-i indrumam, priviti cat de multe stim sa facem, cata inzestrare am primit de la Dumnezeu. Si atunci ma intreb eu, este importanta femeia pe acest pamant?
Va provoc si eu la randul meu la aceasta intrebare. Astept opiniile voastre, fie ca esti barbat sau femeie.



Felicia P.-Timisoara