martie 12, 2012

PRIN DURERE INVATAM SA IUBIM

„Eu sunt Domnul! Eu va voi izbavi din muncile cu care va apasa egiptenii, va voi izbavi din robia lor, si va voi scapa cu brat întins si cu mari judecati.” [Exod 6:6]



Fostul prim ministru israelian Golda Meir, a spus odata: „mi-am dat seama ca la înfatisare, nu sunt frumoasa. Dar lipsa frumusetii exterioare a fost o binecuvantare ascunsa; pentru ca m-a determinat sa dezvolt frumusetea din interior.”

Asa cum a spus cineva: ”dezamagirile” noastre sunt „ oportunitatile” lui Christos. Prin harul lui Dumnezeu, experientele si situatiile dureroase ne ajuta sa crestem!

John Kllinger, a spus odata o pveste provocatoare despre un cuplu al carui baiat nou nascut era retard mental. Cunoscand aceasta boala, parintii au fost distrusi .Desi bolnav fiind, parintii lui l-au iubit mult, pentru ca nu mai aveau un alt copil .

Ei au construit un dormitor cu pereti de sticla, pentru ca oriunde s-ar fi aflat în casa sa-l poata supraveghea. Timp de 17 ani mama a dormit langa baiatul sau, punandu-si mana langa inima copilului. Daca el avea probleme cu respiratia, mama se trezea repede si îi punea aparatura pentru respiratia artificiala. Timp de 17 ani au trait astfel!

Într-o zi o fetita a unui vecin a cazut din pom si si-a rupt mana. Mama a lasat baiatul si a mers cu masina, sa ajute pe vecina ei sa ajunga la spital cu fetita accidentata.

Pe cand astepta în sala de urgente a spitalului, cu micuta ce urma sa primeasca îngrijirile medicale, sotul ei a venit purtand pe brate trupul baiatului lor. Acesta murise în timp ce mama se afla la spital, iar tatal sau a încercat în zadar sa-l resurciteze.

În timp ce baiatul asezat în fata lor, dormea somnul pacii; parintii plangeau. În acele momente de durere cu mainile prinse împreuna, ei au multumit lui Dumnezeu pentru darul copilului lor despre care mama sa a spus : “El ne-a învatat cum sa iubim”!



Anonim