noiembrie 13, 2012

ATENTIE LA LUMINA!


“…ne aducem aminte fara încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, de lucrarea credintei voastre, de osteneala dragostei voastre si de taria nadejdii în Domnul nostru Isus Hristos.” [I Tesaloniceni 1:3]

 

Timp de 35 de ani Kate Walker a supravegheat farul portuar din Robins Reef, din zona în care Atlanticul formeaza un golf spre orasul New York. Ea a fost pensionata în anul 1922 si s-a mutat în insula Staten. De la noua ei resedinta putea sa vada usor lumina farului unde a slujit atata timp, stralucind deasupra oceanului. Ea a marturisit, ca de multe ori a fost singura si i-a fost foarte greu sa locuiasca atata vreme la far. Dar a rezistat si si-a împlinit aceasta slujba, ascultand de ultimile cuvinte pe care i le-a spus sotul sau: “Atentie la lumina Kate, atentie la lumina!”

Ea a povestit unei vecine, ca mai mult decat salariul pe care îl primea, ea a dorit în tot acest timp sa-i fie credincioasa sotului sau. Împreuna cu sotul sau, a primit aceasta slujba în tinerete, supraveghind farul împreuna trei ani de zile. Cu emotie de fiecare data urmarea în acest timp cum la fiecare 5 secunde, lampa din varful farului se rotea anuntand prin acest semnal locul intrarii în port si zonele periculoase pentru navigatie. Dar Jake, sotul ei, s-a înbolnavit si a fost transportat cu o barca la un spital din oras. Dupa noptile de singuratate ce au urmat în asteptarea vreunei informatii de la sotul ei, a primit dureroasa veste ca sotul ei a murit. Ultimile cuvinte pe care Jake le-a spus sotiei sale înainte de a pleca la spital, au fost: “Atentie la lumina Kate, atentie la lumina!”

Din acel moment si pana la pensionare, aceste momente au urmarit-o continuu. În orice moment atentia ei era îndreptata spre lumina.

Care sunt lucrurile ce-ti atrag atentia? Este gandirea si interesul tau continuu îndreptat spre adevarata lumina? Aceasta lumina trebuie sa straluceasca si prin viata ta. De aceea: “Atentie la lumina!”