martie 04, 2013

AI INCREDERE IN DUMNEZEU SI EL NU TE VA LASA


“El mi-a zis: “Prooroceste despre oasele acestea, si spunele: ”Oase uscate, ascultati Cuvantul Domnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: ”Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne, va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.” [Ezechiel 37:4-6]

 

În timpul razboiului civil din SUA, sclavii din sud, au trait cele mai cumplite dureri si încercari. Acestia au fost vanduti la proprietari diferiti, fara a se tine cont ca erau familii. Sotul era vandut unui proprietar dintr-o anumita zona, iar sotia unui alt proprietar dintr-o alta zona. În acelasi fel au fost împrastiati si copiii. În acele momente, pentru ei nu mai exista nici o nadejde ca se vor mai reîntalni. În clipele de despartire, au fost însa mangaiati de cuvintele rostite de Dumnezeu prin proorocul Ezechiel: ”Oase uscate, ascultati Cuvantul Domnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea:”Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne, va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.”

Ei nadajduiau ca Dumnezeu care a lucrat potrivit viziunii lui Ezechiel si-a adunat laolalta natiunea lui Israel, va interveni în acelasi fel si-n situatia lor. De aceia nadajduiau într-o zi a eliberarii, cand se vor aduna iarasi laolata, venind fiecare din locurile unde au fost împrastiati pentru a-si reîntregi familiile. Acesta zi asteptata cu atata ardoare, Dumnezeu a adus-o pentru ei nu dupa mult timp de la sfarsitul razboiului. Atunci sclavia a fost abolita, negrii au foat eliberati si familiile reîtregite. Nadejdea si asteptarea lor a fost împlinita!

Daca te afli într-o vale a deznadejdii si-n jurul tau vezi numai oase uscate, Dumnezeu poate aduce aceeasi schimbare si-n cazul tau, transformand oasele în ostire si desnadejdea în bucurie!