aprilie 30, 2013

LUCREAZA CU CREDINCIOSIE


„Nu va mai numesc robi, pentruca robul nu stie ce face stapânul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu.” [Ioan 15:15]

 

      Marele pictor Rubens, a fost recunoscut a fi un geniu în ale picturii. Prin tablourile sale, el a avut un asa de mare impact în lumea artei, încât si astazi se vorbeste despre figuri Rubinisciene. Profitând de renumele pe care si l-a câstigat, Rubens si-a întemeiat o societate prin care îsi comercializa tablourile. În acest fel a beneficiat de roadele muncii lui si a câstigat multi bani prin vânzarea multor tablouri chiar în timpul vietii. Datorita renumelui sau, a ajuns sa primeasca asa de multe comenzi încât nu mai reusea sa le onoreze. Pentru a nu respinge pe nimeni, el si-a deschis un atelier pe care cineva l-a numit, o mini fabrica de pictura! În cadrul acestui atelier el a angajat mai multi ucenici pe care i-a organizat într-o linie de pictura. La începutul acestui flux, Rubens creiona schita initiala, dupa care ucenicii colorau golurile cu culorile indicate. Când tabloul era completat cu culorile de baza, Rubens ca un mare maestru facea ultimile retusuri, redând trasaturile si expresiile finale. Pastrând în atentie modul în care acest pictor îsi picta tablourile, trebuie sa întelegem ca noi nu suntem decât „ucenici în scoala Domnului Isus„ si nu facem nimic altceva decât sa umplem cu culoare cadrul pe care Fiul lui Dumnezeu deja L-a trasat. Iar atunci când vom termina ceea ce ni s-a încredintat, tot Domnul Isus ca Mare Maestru, va face ultimile retusuri, pentru ca slujba pe care am împlinit-o sa capete valoare.

     De aceea trebuie sa fim linistiti în fata oricarei responsabilitati si sa nu ne mai îngrijoram de faptul ca potentialul nostru nu-i suficient iar slujirea noastra nu-i desavârsita, pentru ca atunci când vom lucra cu credinciosie si vom termina ceea ce ni s-a încredintat, Domnul Isus va face corecturile finale iar lucrarea noastra va dobândi stralucire.