martie 27, 2014

DEFAIMAREA

“Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura, ci unul bun, pentru zidire…” (Efeseni 4:29)

            Filozoful german Arthur Schopenhauer spunea: “Noi n-am mai schimba nici o vorba cu cei mai multi dintre cunoscutii nostrii apropiati, daca i-am auzi cum vorbesc despre noi in absenta noastra.” Prin purtarea sa, defaimarea este distrugatoare. Primul autor al defaimarii si intretinatorul ei este diavolul. Intelegem de aici ca defaimarea este un rau foarte mare.

        Cum ar trebui raspuns celor ce-ti soptesc la ureche: “Ai auzit de cutare si cutare?” cuvantul lui Dumnezeu, Biblia este un indrumator sigur. Citim: “Cand nu mai sunt lemne, focul se stinge, si cand nu mai este nici un clevetitor, cearta se potoleste.” (Proverbe 26:20). Spune-le calm, dar apasat unor astfel de “prieteni”, ca barfa este dureroasa. Daca aceasta metoda nu da roade, indeparteaza-te de ei.

        Gandeste-te la consecinte! Nu cauta sa te inalti defainmand pe altii. Cauta prin propriile tale calitati sa te deosebesti de oamenii barfitori. Cine barfeste pe un om care isi vede de treaba lui, se pateaza singur; cine arunca cenusa in aer, aceluia ii cade in cap. Oamenii intelepti stiu ca daca le spui o barfa, ii vei defaima si pe ei. Deci, cel mai bun lucru este ca fiecare sa aplice in practica invatatura versetului de astazi.