mai 05, 2014

SI TU SI EU SUNTEM VINOVATI!

“In adevar, impotriva Robului Tau celui sfant, Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au insotit in cetatea aceasta Irod si Pilat din Pont cu Neamurile si cu noroadele lui Israel.” [Faptele Apostolilor 4:27]

Cum a fost primit Domnul Isus, cand a venit in lume sa salveze pacatosi? Oamenii nu L-au vrut. Aceasta respingere a fost vizibila deja la nasterea Sa, cand nu s-a gasit nicio incapere la han pentru Iosif si Maria. Astfel, Isus Christos a fost nascut undeva intr-un grajd si pus intr-o iesle.

Respingerea fata de Fiul lui Dumnezeu devenit Om a crescut in timpul slujbei Sale oficiale, pana cand iudeii si natiunile L-au inlaturat. Conducatorii religiosi ai iudeilor L-au dat pe Isus judecatii romane, iar dregatorul roman Pilat a rostit condamnarea pentru Cel invinuit fara temei.

Oamenii din poporul Sau si-au aratat dusmania impotriva Lui prin ura oarba si invidie. Reprezentantii natiunii insa au actionat nedrept si indiferent. Irod si soldatii lui L-au tratat fara sa-L aprecieze si L-au batjocorit.

Judecatorul Pilat a recunoscut ca iudeii L-au dat in mainile lui din invidie. Totusi, el a rostit condamnarea de moarte. El stia foarte bine ca Isus era nevinovat. Si totusi a lasat sa fie rastignit. Acest Isus nu L-a interesat deloc. Cu intrebarea “Sunt eu iudeu?” a crezut ca poate sa se retraga din conflict.

Dar el s-a facut vinovat fata de Domnul Isus, ca si ceilalti!