august 12, 2014

RASPANDIREA BIBLIEI

“Cuvantul Domnului se raspandea tot mai mult...” [Faptele Apostolilor 6:7]

        In annul 1866., lordul Radstock a vizitat Petersburg-ul unde a vestit Evanghelia. El a tinut expuneri pe teme biblice in cateva hoteluri ale aristocratiei. Multe personae din cercurile inalte ale societatii s-au convertit la adevarata si simpla credinta mantuitoare a lui Isus Christos. Evanghelia ajunsese chiar si in familia imperial si in anturajul sau.

        Acesti credinciosi au pus in practica invataturile Bibliei. Un exemplu interesant este cel al colonelului Vasili Alexandrovici Paschkof care era un proprietar bogat. Dupa ce L-a primit pe Mantuitorul ca Domn al vietii sale, colonelul a oferit sala de bal a palatului sau pentru adunari in care s-a predicat Evanghelia. Chiar el insusi a devenit un vestitor al harului lui Dumnezeu. Paschkof si-a intrebuintat marea sa avere pentru raspandirea Scripturilor, publicarea de pliante evanghelistice si carti, ajutorarea celor saraci si pentru inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu. Cuvantul Domnului s-a raspandit cu mare putere in acel teritoriu si multi si-au deschis inima pentru Evanghelie.

        Admirand lucrarea binecuvantata de raspandire a Sfintei Scripturi si rezultatele ei binefacatoare, sa ne rugam ca Dumnezeu sa pregateasca si in tara noastra astfel de actiuni spre folosul vesnic al oamenilor.