octombrie 22, 2014

RASPLATITI RAUL CU BINE (2)

“Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?” [Matei 5:46]

        Imediat ce salvarea il lua pe colegul sau, Tudor urca in masina sa si se duse la spital. Acolo afla ca starea colegului sau era foarte grava. Avea nevoie neaparata de o transfuzie de sange. De urgenta, Tudor se oferi sa doneze sange. Spre miezul noptii, colegul lui Tudor incepu sa-si revina. Acum Tudor pleca linistit acasa.

        A doua zi dupa accident, maistrul il chema pe Tudor in birou. Inchise usa si-i spuse ca vrea sa-l intrebe unele lucruri, pe care nu vrea sa le auda si altii.

-      Am aflat de accidentul colegului tau. Stiu toate amanuntele de la cei care au fost la fata locul, dar si de la cadrele medicale. Am o intrebare fara raspuns: Cum a fost posibil ca tu sa faci atata bine colegului tau, care te-a batjocorit, te-a reclamat de atatea ori la mine? Si eu merg la biserica cateodata, dar asa ceva nu as putea face, mai ales unor dusmani.

-      Domnul maistru, aceasta este lucrarea credintei, lucrarea Mantuitorului in inimile celor ce-L urmeaza. Mantuitorul ne invata sa iubim si sa respectam si pe vrajmasii nostri, sa rasplatim raul cu bine.

Maistrul ramase uimit de ceea ce poate sa faca Mantuitorul in inimile rascumparatilor Sai.