iunie 04, 2008

CE TREBUIE SĂ ȚII MINTE DUPĂ CE Al FOST UNS

"Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul" (Zaharia 4.6)

___De fiecare data cand Dumnezeu te unge (te imputerniceste sa faci ceva), trebuie sa tii cont de trei lucruri:
1) A fi uns inseamna a umbla singur. Cand Dumnezeu te foloseste pentru a face lucruri marete oamenii cred sa esti atat de puternic incat nu mai ai nevoie de nimic. Ei nu-si dau seama ca inauntru se afla un om marunt, fragil, care este speriat de moarte si care este la fel de uimit de ceea ce i se intampla ca toti ceilalti. Iar cand nimeni nu lucreaza pentru tine sau cand te porti ca si cum ai avea totul, devii o tinta usoara.
2) Fara ungerea lui Dumnezeu, dai de greu! Asa a patit Samson: "Atunci ea a zis: "Filistenii sunt asupra ta, Samson!" Si el s-a trezit din somn, si a zis: "Voi face ca si mai inainte, si ma voi scutura." Nu stia ca Domnul Se departase de el. Filistenii l-au apucat.." (Judecatori 16:20-21). Dumnezeu a facut un pas inapoi si l-a lasat pe Samson sa vada ca nu el era in control, ci Domnul. Iar cei care au o functie de conducere uita acest lucru spre pierzarea lor!
3) Ungerea aduce schimbare. Daca luam prastia din mana lui David, ce mai ramane din acest om? Prin el insusi el este fara valoare! Asadar, daca astepti ca Dumnezeu sa te echipeze intr-un mod exceptional inainte ca tu sa te hotarasti sa intri in lupta, nu vei experimenta mari biruinte. "Puterea lui Dumnezeu este facuta desavarsita in slabiciune" (2 Corinteni 12:9). Poti stii ca Dumnezeu te-a uns cu adevarat atunci cand Dumnezeu ia un echipament standard si infaptuieste lucruri supranaturale. Iar acest lucru se intampla doar cand spui: "Doamne, nu vad cum ai putea face acest lucru prin mine". Atunci Dumnezeu Isi scoate slava. Iar reputatia Lui – nu a ta – este tot ce conteaza.