iulie 17, 2008

CREDINȚA (4)

"Pentru ca prin aceasta, cei din vechime au capatat o buna marturie" (Evrei 11:2)

___Cand Biblia spune: "Credinta este motivul pentru care ne aducem aminte de oamenii mari", poate ne gandim ca nu ne vom califica niciodata pentru a ocupa un loc in pleiada. Poate vei fi surprins; asculta ce spune Dumnezeu despre oamenii lui in Evrei capitolul 11.
Noe era un fermier care a devenit un constructor de barci, al carui nume a intrat sub lumina reflectoarelor fiindca arca pe care a construit-o a supravietuit unui potop universal. Ceea ce pierdem uneori din vedere este faptul ca dupa aceea s-a imbatat crita si si-a facut familia de ras. Avraam nu a fost un prooroc sau un invatator, el era un om de afaceri cu un defect de caracter care a incercat sa-si salveze pielea prin minciuna si prin compromiterea sigurantei sotiei lui. Sara, o femeie casnica, a ras cand Dumnezeu i-a spus ca va da nastere unui copil la varsta de 90 de ani (probabil si tu ai facut la fel!). Apoi o vedem pe curva Rahav; cum a fost posibil ca o femeie cu trecutul ei sa devina un om al credintei? Va trebui sa-L intrebi pe Dumnezeu; El a inclus-o pe lista. Si ce spui de Iacov, artistul inselaciunilor: ti-ar placea sa ai de-a face cu el? Fireste, a existat si David, a carui adulter l-a dus la ucidere. Dar Ghedeon si Samuel, doi lideri spirituali ai caror copii au calcat in strachini?
___Concluzia este ca acesti oameni mari au fost oameni ca noi. De fapt unii dintre ei ne fac sa parem niste sfinti! in acest capitol nu vom gasi nici-un pahar nepatat. Au sovait, au scapat mingea si au trecut prin vremuri grele. Singura lor deosebire este faptul ca au crezut in Dumnezeu, iar Ei le-a onorat credinta.