noiembrie 07, 2008

VIAȚA PE MARGINEA PRĂPASTIEI

"unuia i-a dat cinci taianți, altuia doi, și altuia unul" (Matei 25:15)

___Intr-o lume care pretuieste lucrurile mai mari si mai bune, cum te descurci cu obscuritatea? Ii urasti tu oare in secret pe cei care sunt in lumina reflectoarelor? Inainte de a raspunde, gandeste-te la urmatoarele: a existat un singur Moise a carui uimitoare cariera se intinde pe patru carti din Vechiul Testament si un singur Pavel care a fost chemat sa scrie jumatate din Noul Testament. Restul suntem chemati sa ducem niste vieti obisnuite. Dar fiecare dintre noi este important. Bunurile tale de valoare nu te fac mai valoros, iar venitul tau nu reprezinta fundamentul valorii tale de sine. Nu, ci valoarea ta a fost stabilita la cruce. Cand ceilalti te privesc de sus, opreste-te si adu-ti aminte: "Dumnezeu ma pretuieste atat de mult incat s-a gandit ca merita sa moara pentru mine". Aceasta este gandirea buna!
___Ai auzit vreodata de muziciana de o singura nota? Ea si-a inspectat vioara, si-a ocupat locul in orchestra, si-a pregatit partitura si si-a acordat instrumentul. Cand a inceput concertul, dirijorul a mobilizat fiecare grup de muzicieni si in final a venit momentul crucial. Era timpul sa-si cante singura nota! Dirijorul i-a facut semn, si-a cantat nota – si momentul a trecut. Pur si simplu! Orchestra a cantat mai departe, iar cantareata acelei singure note a stat tacuta pana la sfarsitul concertului; fara a fi dezamagita ca a cantat doar o nota, ci cu un sentiment al implinirii ca a cantat in armonie, la timp si cu mult entuziasm!
___Ai auzit de Anania? El apare o singura data in Biblie, il conduce pe Saul din Tars la Hristos, apoi paraseste scena (Faptele Apostolilor 9:10-19). Si el este cantaretul unei singure note, dar ce nota!
Invata de la el!