noiembrie 05, 2008

VREMURI DE ÎNCERCARE

"Pana la vremea cand s-a intamplat ce vestise el si pana cand l-a incercat Cuvantul Domnului" (Psalmul 105:19)

___Este greu sa vezi cum Dumnezeu ii binecuvanteaza pe altii in timp ce tu esti obligat sa astepti. Priveste la Iosif. Credinta Lui era incercata chiar prin promisiunile pe care i le-a facut Domnul. Nu-l auzi tu pe Satan cum sopteste: "Am crezut ca visul tau era sa stai pe un tron. Ce cauti aici in inchisoare?" Dar Satan si-a calculat gresit. Tu doar ai impresia de inchisoare, dar in realitate este locul de nastere al promisiunii si al micilor inceputuri. Dumnezeu nu s-a razgandit, asa ca nu te razgandi nici tu! Cand doreste sa zideasca ceva maret, El isi ia timp in plus sa toarne fundatia. "Isus .. era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor" (Luca 2:52). Acorda-ti timp sa cresti!
___Cand umbli cu Dumnezeu, oportunitatile tale de avansare sunt stabilite de planul Lui, nu de faptele altcuiva, iar pregatirea preceda intotdeauna promovarea. Dumnezeu i-a spus prorocului Ilie sa mearga si sa se ascunda langa paraul Cherit (1 Imparati 17:3). Inainte sa poata chema foc din cer si sa-i invinga pe prorocii lui Baal, Ilie a trebuit sa petreaca timp cu Dumnezeu, ascuns de ochii lumii. Poti patrunde esenta anumitor lucruri doar daca petreci timp de calitate cu Dumnezeu.
___Poate Dumnezeu nu vine cand doresti tu, dar El va veni totdeauna la timp cand Il astepti. "Domnul da indurare si slava, si nu lipseste de niciun bine pe cei ce duc o viata fara prihana" (Psalmul 84:11). Faptul ca intarzie nu inseamna refuz. El nu a spus niciodata nimic ce nu poate sustine si nu a promis nimic ce sa nu implineasca. Asa ca nu lua in seama imprejurarile si bizuieste-te pe Cuvantul ce ti l-a dat Dumnezeu!