ianuarie 09, 2009

FII PLIN DE INIȚIATIVĂ (2)

"Intariti-va si lucrati, si Domnul sa fie cu cel ce va face binele!" (2 Cronici 19:11)

___Unul din ultimele obstacole dintre Israel si Tara Promisa era raul Iordan. Dar Dumnezeu avea un plan. El le-a spus preotilor care duceau chivotul ca in clipa in care vor ajunge in rau, apele se vor da la o parte. Poti invata doua lucruri importante de aici:
1) Nu se va intampla nimic pana nu incetezi sa te dai inapoi! Nu te poti astepta ca totul sa fie perfect. Nu poti astepta pana iti dispare teama. Trebuie sa iei initiativa. Invingatorii inteleg ca impulsul este prietenul lor. De indata ce incepi sa mergi inainte, anumite lucruri devin mai clare si mai usoare. Iar cand impulsul devine destul de puternic, multe din probleme se rezolva singure. Poate ai auzit povestea turistului care, ajuns intr-un orasel, il intreba pe un batranel: "Puteti sa-mi spuneti un lucru prin care se evidentiaza acest orasel?" Dupa o clipa de ezitare, acesta ii raspunse: "Ei bine, poti porni de aici si poti ajunge oriunde doresti in lume". Si despre tine este adevarat acelasi lucru. Locul unde iti inchei viata nu este determinat atat de mult de locul de unde pornesti, ci de faptul ca pornesti. Daca esti dispus sa pornesti, nimeni nu poate spune cat de departe vei ajunge.
2) Trebuie sa fii dispus sa perseverezi. Raul Iordan nu a secat in clipa in care preotii au pasit in el. Dumnezeu l-a secat 26 de mile mai sus, asa ca au trebuit sa astepte pana cand acea apa a trecut (Iosua 3:14-17). De ce a procedat Dumnezeu astfel? Pentru ca El vede imaginea de ansamblu. Dumnezeu a planuit o deschidere suficient de mare nu doar pentru unu sau doi oameni, ci pentru un milion de oameni care sa treaca. Asa ca increde-te in Dumnezeu si ia initiativa!