iulie 09, 2009

FII PREGATIT (3)

"Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile" (Proverbe 3:6)

Una din cele mai insemnate intrebari pe care trebuie sa ti-o pui este: "Pentru ce trebuie sa ma pregatesc?" Doar nu vrei sa fii ca o concurenta la Miss America care a spus recent intr-o emisiune televizata: "Scopul meu este sa aduc pace in lume - si sa-mi cumpar un apartament". Intreaba-L pe Dumnezeu ce trebuie sa faci si continua sa-L intrebi pana cand primesti instructiuni clare referitor la pasul tau urmator (sau pentru o situatie anume, pentru primul tau pas!)
Exista principii eterne in Biblie care functioneaza, fie ca umbli cu Dumnezeu, fie ca mergi pe propriul tau drum. Asa ca ai grija sa nu-L folosesti pe Dumnezeu, ci mai degraba lasa-L pe Dumnezeu sa te foloseasca pe tine. "Recunoaste-L [consulta-L, asculta-L si supune-I-te] in toate caile tale, si El iti va netezi cararile". Ceea ce conteaza cel mai mult in ultima instanta nu va fi ceea ce spun ceilalti despre viata ta, ci ce va spune Dumnezeu.
Adevarul este ca toate realizarile vor fi in cele din urma depasite, recordurile vor fi doborate, reputatiile vor pali, iar jertfele vor fi uitate. In facultate, scopul lui James Dobson era sa devina campionul facultatii la tenis. S-a simtit foarte mandru cand trofeul sau a fost pus intr-o vitrina. Dupa ani, cineva i-a trimis acel trofeu prin posta; il gasise intr-un tomberon cand scoala a fost renovata. Dobson spune: "Dupa un timp, toate trofeele tale vor fi aruncate la gunoi de altcineva". A trai pentru a crea o mostenire pamanteasca este un tel cu bataie scurta. Tu nu ai fost asezat pe pamant ca sa fii tinut minte, ci ca sa faci voia lui Dumnezeu si sa te pregatesti pentru vesnicie. Daca esti intelept, vei tine minte lucrul acesta!